Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

„Soprano“ ledainėse iškrito spalvotas sniegas (Vilnius, Kaunas)

2006-12-26
Publicējiet savu rakstu

Jei Lietuvos nepasiekia sniego debesys, dar nereiškia, kad niekur nesninga. Pasidairykite po itališkų naminių ledų ambasadas – „Soprano“ tinklo ledaines. Ten pribiro spalvoto sniego.

Skonių kūrėjai nenustygsta
Sezonų kaita permainų pasėja ne tik restoranų valgiaraščiuose. Žiema su savo receptūromis ir skoniais įžengia ir į „Soprano“ ledaines. „Vasarą mūsų ledai būna gaivesni ir lengvesni. Smaližiai nuo karščio dažniausia ginasi melionų, kivių, braškių ir žemuogių ledais. Žiemą norisi riebesnių, „šiltesnių“ skanėstų, todėl jiems siūlome šviežio pieno ir grietinėlės pagrindo ledų“, – pasakojo tinklo vadovė Asta Meschino.

Pasak jos, šaltuoju metu pirkėjai mielai renkasi įvairių riešutų ir itališko deserto tiramisu skonio ledus. Tačiau yra keli „Soprano“ grandai, kurie tiek žiemą, tiek vasarą išperkami greičiausiai. „Pirkėjai sunerimsta vitrinose neradę braškinių, šokoladinių, vanilinių ledų ir plombyro su vyšniomis“, – vardijo A. Meschino.

Daugiau nei trejus metus gyvuojančioms „Soprano“ ledainėms buvo skurta apie pusšimtis skirtingo skonio ledų. Tačiau tinklo technologai nenustygsta vietoje – smaližiams jie nuolat pažeria naujienų. Pačios šviežiausios jų – šokolado gurmanams skirti kakaviniai ledai su baltojo šokolado glaistu, švelnūs alavijų bei sodrią egzotinių vaisių gaivą įkūnijantys mangų ir papajų skonio ledai.

Šokoladinės ir riešutinės pusnys
„Soprano“ ledų pagundai ypač sunku atsispirti klaidžiojant po prekybos centrus. Tačiau žiemą vaikais vedini tėvai ties ledų vitrinomis dažnai pagreitina žingsnį. „Nepirksiu, skaudės gerklę“, – atžalų norus skuba pažaboti gimdytojai.

Tačiau neigiamas ledų poveikis šaltuoju sezonu tėra mitas. „Ne kartą dėl to konsultavomės su medikais. Pasirodo, prieš einant į lauką daug blogiau išgerti karštos arbatos nei suvalgyti porciją ledų. Išgėrus arbatos ir išėjus į šaltį, organizmas patiria temperatūros šoką. O ledai gerklę grūdina“, – teigė ledainių tinklo vadovė.

Savo dukrai ir sūnui ponia Asta ledų žiemą leidžia valgyti kiek šie nori. Tačiau dažnai šiuos šaltuosius „Soprano“ skanėstus atžaloms duoda valgyti, kaip įprasta Italijoje, su šviežia plakta grietinėle. „Grietinėlė sušildo ledus, jų skonis ir poveikis būna švelnesnis“. Grietinėlę plakame be cukraus, tai sveikas produktas“, – aiškino A. Meschino.

Beje, grietinėle „Soprano“ ledus perkantys vaikai netrukus galės mėgautis nemokamai. Tokia šventine staigmena mažuosius ledainių gerbėjus rengiamasi pamaloninti nuo Kalėdų iki Naujųjų metų.

Dar vienas netikėtumas smaguriams – šio sezono naujiena – ledai su spalvotais pabarstukais. Šie priedai vežami iš „Soprano“ ledų gimtinės Italijos. Savo struktūra pabarstukai primena plonyčius vaflius – jie išsyk tirpsta burnoje ir palieka tam tikro skonio pėdsaką. Ledus šiuo metu galima padabinti juodojo ir baltojo šokolado, karamelės skonio pabarstukais arba prašyti, kad juos panardintų į spalvotų pabarstukų pusnį.

Pasak tinklo vadovės, šie priedai taip pat stebins įvairove. Netrukus ledaines pasieks įvairių riešutų skonio pabarstukai.

Kas tie „gelato italiano“?
Kas yra tikra itališka pica ir spagečiai, tikriausiai žino kiekvienas lietuvis. Prieš trejetą su puse metų mūsų itališkos gastronomijos supratimą papildė ir „Soprano“ ledainių pasiūlyti „gelato italiano“ („itališki ledai“). Dabar „Soprano“ ledais mėgaujasi ne tik vilniečiai, kauniečiai bei klaipėdiečiai, bet ir Rygos bei Talino smaguriai.

„Ledai – kaip ir bandelės: skanūs tol, kol yra švieži. Todėl mūsų ledai gaminami kiekvieną dieną ir parduodami švieži“, – itališkų naminių „Soprano“ ledų išskirtinumą priminė ponia Asta.

„Soprano“ ledų gamybos tradicijos siekia 1959 metus, kai Italijos Trevizo mieste buvo atidaryta Zanchetta šeimos ledainė. Greitai pripažinimo sulaukusiu šeimos verslu dabar rūpinasi technologas Diego Zanchetta. Tai jis nutarė populiarinti itališkus ledus už šalies sienų ir jų paslaptimis pasidalijo su ledainių Lietuvoje steigėjais.

„Soprano“ ledainėse laikomasi itališkų technologijų ir receptūrų, tačiau ledams naudojami vietos pieno produktai. „Net patys italai sako, kad mūsų ledai skanesni nei jų. Jau kelerius metus bendradarbiaujame su bendrove „Pieno žvaigždės“ ir esame labai patenkinti jos pieno bei grietinėlės kokybe“, – teigia A. Meschino.

Ypatingą „Soprano“ „gelato italiano“ skonį lemia ir jiems naudojami tik švieži vaisiai, šviežios ir šaldytos uogos, švieži yra ir kiti šių skanumynų ingredientai.

„Laisvalaikio“ klubo nariams „Soprano“ ledams taikoma 20 proc. nuolaida.

Ramunė Žukauskienė
Sauliaus Venckaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija