„Chocolate Naive“ komandos teigimu, pagrindiniame šokolado fabrike atliekamas tik kakavos pupelių skrudinimas, o visi tolimesni šokolado gaminimo procesai vyksta viešbutyje įkurtoje laboratorijoje, kurioje šokoladas smulkinamas, temperuojamas ir liejamas į formas. Kiekvieną dieną „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučiui vestibiulyje „Chocolate Naive“ komanda pagamina po naują riboto tiražo šokoladą, kuris po to materializuojasi šokolado plytelėse, restorano desertuose, dovanojamas viešbučio svečiams ar ragaujamas organizuojamų degustacijų metu. Eksperimentuojant su skoniais čia gaminami ir itin neįprasti šokolado skoniai – su kadagio uogomis, kinrože ar baobabais.
Šokolado laboratorijos idėja išsivystė viešbučiui „Kempinski Hotel Cathedral Square“ bei „Chocolate Naive“ kompanijai bendradarbiaujant jau keletą metų. Šiuo metu „Kempinski Hotel Cathedral Square“ yra vienintelis viešbutis, kuriame „Chocolate Naive“ produkcija naudojama tiek virtuvėje ruošiamų patiekalų gamyboje, tiek kambariuose įrengtuose mini baruose.
„Bendradarbiauti su vietiniais šokolado gamintojais bei įsteigti visą šokolado laboratoriją „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio vestibiulyje mums atrodė unikali ir įdomi idėja tiek sukuriant viešbučio svečiams papildomą vertę, tiek ir grįžtant į dabartinio viešbučio pastato istorines ištakas – prieš įkuriant miesto telegrafą, čia taip pat buvo šokolado prekybos ir pramonės krautuvėle „Pac“, – teigia „Kempinski Hotel Cathedral Square“ generalinis direktorius Kees Heuveling. - „Kempinski“ kompanijos istorija prasidėjo nuo restoranų ir vynų, stiprių maisto ir gėrimų pateikimo tradicijų puoselėjimo. Mums itin svarbu, kad viešbučio ir restorano svečiai būtų vaišinami sveikais ir originaliais patiekalais, būdingais šiam kraštui ir tradicijoms.
Kad „Kempinski Hotel Cathedral Square“ bendradarbiauja su vietiniais tiekėjais primena ir vyriausiasis šefas Javier Lopez, į meniu įtraukiantis tiek lietuvišką žvėrieną, tiek lietuviškus sūrius iš Dargužių kaimo, o dabar ir vietinių šokolado gamintojų produkciją. Javier Lopez šokoladą naudoja virtuvėje kuriamų patiekalų gamyboje, bare Le Salon sukurti specialūs šokolado ir alkoholinių gėrimų deriniai, Vilniaus svečiai kviečiami paragauti šokolado vykstančių degustacijų metu, o viešbutyje gyvenančių svečių kiekvieną dieną kambariuose laukia vis kitas šokoladas dovana.
Šokolado laboratorija „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje veiks iki spalio 4 d.
Šokolado degustacija „Kempinski Hotel Cathedral Square“ įkurtoje šokolado laboratorijoje
Mokymų ir degustacijos šokolado laboratorijoje metu Jūsų laukia:
• Visa kelionė nuo kakavos pupelės iki šokolado gabalėlio
• Šokolado istorija
• Kvapas, prisilietimas ir skonis unikalių šokolado ingredientų ir komponentų
• Šokolado ragavimas – meksikietiško stiliaus, vienos kilmės, bei unikalaus skonio šokoladų
• Daug „Chocolate NAIVE“ komandos endorfinų, šypsenų bei ekspertizės
Trukmė : 90 min.
Kalbos: lietuvių, anglų.
Kaina: 15 € asmeniui;
Maksimalus svečių skaičius – 10 asmenų
Šokolado fabriko parduotuvė – galimybė įsigyti riboto leidimo šokoladų
Vieta: „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutis, Universiteto g. 14., Vilnius
Laikas 18:30
Maloniai prašome rezervuotis iš anksto: T + 370 655 52957