Sausio 28 dieną prieskonių parduotuvėje „Skonio studija“ (Basanavičiaus g. 18, Vilnius) įvyko „Nesse Baltija Vilnius“ organizuojamas seminaras „Prancūzų virtuvės fragmentai“. Tokie seminarai rengiami jau nuo sausio mėnesio pradžios. Juose apsilankę jau susipažino su italų virtuve („Italų virtuvės fragmentai“), išmoko gaminti įvairių vegetariškų patiekalų („Vegetariški patiekalai“), ruošti sriubų („Sriubų pasaulio įvairovė“).
Šio seminaro metu vyr. virėjas V. Judickis susirinkusiems gamino prancūzų pamėgtas „Liono salotas“, omarų kremą su vėžių uodegėlėm ir pievagrybių kremą su triufeliais, jautienos filė „Welington“, menkę su obuoliais bei gardžiuosius desertus – kriaušes su mėlynu sūriu ir bruknėmis bei blynelius crepes „Siuzette“. Mokydamiesi ruošti patiekalus, svečiai turėjo galimybę pažinti ne tik prancūziškus patiekalų derinius, bet ir šios šalies virtuvę, sužinoti jos subtilybes.
Tokiuose seminaruose galima išmokti ne tik kaip teisingai pasigaminti patiekalų, bet ir kaip tinkamai derinti produktus, kokius prieskonius naudoti, kad atsiskleistų tikrasis atitinkamo valgio skonis.
Kitą šeštadienį, vasario 4 dieną, 11 val. į seminarą „Japonų virtuvės fragmentai“ kviečiami norintys išmokti japonų virtuvės subtilybių.
Seminaro kaina – 50 Lt su PVM (20 Lt šios sumos galėsite išleisti prieskonių parduotuvėje „Skonio Studija“). Registruotis tel. 8~5 243 62 26.
Meniu.lt informacija ir nuotraukos