Geriausiai iš meniu restoraną pristato keletas patiekalų: „Trobių karka“, lietuviški cepelinai, įvairūs kepsniai su gardžiais grybų ar sūrio padažais, lietuviškos žuvies ir vištienos patiekalai. Tai, kad svečiai būna nustebinti gera maisto kokybe, didelėmis porcijomis ir jaukiu interjeru, „Trobių“ nestebina, nes dažniausias komentaras: „nesitikėjome, kad tokį restoraną rasime Kalvarijoje!“. Beje - „Trobiuose“ daugybė pasiūlymų ir mažiesiems gurmanams.
Sezono metu visas įmanomas daržoves restoranas perka iš vietinių ūkininkų ir atitinkamai pritaiko tai savo valgiaraštyje. Nenuostabu, jog būtent Suvalkijoje vienos geriausių ir kokybiškiausių žaliavų dėl itin derlingų žemių, todėl „Trobiai“ pirmenybę teikia būtent vietiniams produktams, o bendradarbiauja tik su lietuviškais tiekėjais.
Meniu keičiamas kiekvieną sezoną, nes teisingiausias kelias - jį pritaikyti prie sezoninių žaliavų ir klientų pageidavimų. Nors tradicinius receptus keisti dažnai ne taip lengva, o kartais ir rizikinga, naujos tendencijos maisto srityje „Trobius“ įkvepia moderniems priedams ir patobulinimams. Restorano meniu praturtinamas patiekalais su sveikuoliškais špinatais, rukola, feta ir kitais ingredientais, kurie lietuviškai virtuvei gal ir nėra būdingi, tačiau suteikia tradiciniams patiekalams modernių atspalvių.
Pagrindinės restorano salės yra labai jaukios, primenančios senovišką trobą, su židiniu ir spragsinčia ugnimi, šaltiems vakarams sušildyti. Tuo tarpu pobūvių salė įrengta moderniai ir tinka šiuolaikiškiems pobūviams ir konferencijoms. Dviejų aukštų restorane įprastai telpa apie 60 žmonių, o atskiroje, naujoje banketinėje salėje talpinama iki 100 žmonių.