Šiame žinyne jūs rasite kur kas daugiau, nei tik sausus restoranų apibūdinimus. Ši knyga ne tiems, kurie lankosi restoranuose, o tiems, kurie ieško reikalingų pažinčių. Šiais laikais tiek daug žmonių nori susipažinti su garsiais prodiuseriais, patekti į televizijos ekranus, galų gale susirasti turtingą vyrą. Paskaitę šią knygą žinosite, kur jums lankytis, kad susitiktumėte ir susipažintumėte su rašytojais, televizijų ir radijo laidų vedėjais, turtingiausiais ir įtakingiausiais Maskvos žmonėmis.
„Šiais metais duris atvėrė daug žavingų įstaigų, kuriose susirinks visa Maskva“, – kiek gąsdinančiais žodžiais prasideda ši knyga – prodiuserio Andrejaus Fomino, restoranų premijos „Lauro Lapas“ įkūrėjo ir Maskvos gastronominio festivalio bendras darbas. Rengiant šią knygą komisijoje dalyvavo daug Rusijoje populiarių žurnalų redaktorių ir restoranų kritikų.
Knygos tiražas – 15 000, ji bus dalinama nemokamai kai kuriuose iš joje paminėtų restoranų, o taip pat parduodama internetu už 350 rublių. Viskas šiek tiek ironiška, nes knyga, pasak jos sumanytojo, yra skirta „vos aukštesnės klasės“ žmonėms, tačiau tokių žmonių Maskvoje mažiau nei penkiolika tūkstančių, o vietų, kur jie gali nueiti – vos šimtas. Didžiajai daliai skaitytojų šis restoranų žinynas yra ne tik knyga apie tai, kur pavakarieniauti, bet ir apie elito gyvenimo būdą. Pats A. Fominas sako, kad sudarinėjant restoranų sąrašą buvo atsižvelgiama ne į restorane gaminamą ir patiekiamą maistą, bet į „atmosferą“. „Skanu“ šioje knygoje ne taip svarbu kaip „madinga“, vienintelis nemadingas restoranas patekęs į sąrašą – „Uzbekistan“. Į knygą jis pateko tik todėl, kad „skanu“ po truputį vėl darosi madinga.
Apie visus restoranus parašyta informacija reikalinga elito vakarėlių liūtams – šefo vardas, kada buvo atidarytas ar rekonstruotas, ar yra mašinų stovėjimo aikštelė, belaidis internetas, karaokė, ekranas. Apie kainas neužsimenama – „Maskvoje viskas vienodai brangu“. Iš maisto taip pat paminėti tik ypatingiausi delikatesai.
Šio projekto sumanytojo artimiausiuose planuose yra knygos „Šimtas geriausių Sankt Peterburgo restoranų“ ir galiausiai „Šimtas geriausių Rusijos restoranų“. A. Fomino nuomone, restoranai ilgainiui aršiai kausis, kad galėtų išlikti šiuose sąrašuose metų metus. Tik su maistu tai turbūt nesusiję.
Nežinia, ar Maskvos aukštuomenė pastebės, kad knygoje arba trūksta, arba per daug raidžių žodžiuose, beveik kiekviename puslapyje. Nežiūrint į tai, ši knyga nuostabus vadovas paparaciams.
Laura Kubilienė
Šaltinis: gazeta.ru
Interneto archyvo nuotr.
Meniu.lt informacija