Vilniaus miesto valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje įvyko pasitarimas dėl savaitgalį vyksiančios Dainų šventės dalyvių maitinimo.
Pasitarimo metu buvo akcentuojama, kad Dainų šventės dienomis, padidinto žmonių susibūrimo metu, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas maisto saugai ir kokybei, higienos reikalavimų laikymuisi. Rekomenduota karštus mėsos patiekalus kepti ar troškinti kol temperatūra produkto viduje pasieks ne žemesnę kaip 75 laipsnių temperatūrą, o paukštienos gaminiams – net ir aukštesnę. Maitinimo įmonių atstovams buvo priminta, kad didesnį dėmesį skirtų šaldymo įrenginiams – šaldytuvuose privalu turėti termometrus, kurių parodymus reikia tikrinti du kartus per dieną. Pabrėžta švaros ir tvarkos svarba – visose maitinimo įstaigose turi būti karštas vanduo bei profesionalios plovimo ir dezinfekavimo priemonės. Virtuvės darbuotojams būtina pasitikrinti sveikatą.
Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjas Remigijus Pumputis, kalbėdamas apie apsinuodijimo maistu riziką, pabrėžė, kad Dainų šventės dienomis bus sustiprinta mokyklų maisto ruošimo skyrių kontrolė – inspektoriai kasdien tikrins ne tik maisto kokybę, jo ruošimo sąlygas, higieną, bet ir žaliavų likučius, produktų įsigijimo dokumentus ir kt.
R. Pumputis rekomendavo negaminti padidintos rizikos maisto gaminių – šaltienų, drebučių, blynų ar bandelių su mėsos faršo įdaru, ruošiant sausus davinius – nenaudoti sviesto, riebalų mišinių ar tepamų sūrelių, o rinktis šalto rūkymo mėsos gaminius, vaisius, daržoves. Specialistas ragino maitinimo įstaigų darbuotojus glaudžiai bendradarbiauti su delegacijų vadovais siekiant švietėjiško tikslo – priminti vaikams nevalgyti iš namų atsivežto ir kambario temperatūroje laikomo maisto, greitai gendančių produktų.
„Būkime pilietiški, maitinkime šventės dalyvius kokybišku ir sveiku maistu bei stenkimės palaikyti šventinę nuotaiką“, – kvietė maitinimo įstaigų vadovus Maisto skyriaus vedėjas Remigijus Pumputis.
VMVT ir Meniu.lt informacija