Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Restoranų atstovams rengiamos strutienos produktų prezentacijos (Kaunas, Vilnius)

2004-11-21
Publicējiet savu rakstu

Restoranų virėjams rengiamos strutienos produktų prezentacijos.
Restoranų vadovai ir virėjai kviečiami susipažinti su lietuviškos strutienos pasiūla. Strutieną pristato žemės ūkio kooperatyvas „Stručių genetikos centras“ , kuriantis didžiausią stručių ūkį Rytų Europoje. Išskirtinis distributorius - UAB „Olvic“.

Kaune prezentacija vyko lapkričio 10 d. 12 val., restorane „Senieji rūsiai“ Vilniaus g. 34. 
Prezentacijoje dalyvavo apie 30 restoranų atstovų. „Stručių genetikos centro“ atstovas Rimas Sukackas pasakojo apie stručių auginimo ypatumus ir sudėtingumą, jų mitybinę vertę bei produktų panaudojimo galimybes. Degustavimui buvo patiekti kepti strutienos kepsneliai ir strutienos dešrelės.

Pasiteirauti dėl kitų prezentacijų ir strutienos pristatymo Kaune galima tel. 8 698 08087 (Diana).

Vilniuje strutienos produktų prezentacija vyko 2004 m. lapkričio 21 d. UAB „Baltic Master“ mokymo centre Vilniuje, Dariaus ir Girėno g. 175., LRVVKA susirinkimo metu (plačiau apie tai >>).

Renginio metu „Stručių genetikos centro” atstovas R. Sukackas svečiams pasakojo apie strutieną – „ateities mėsą“, vertinamą kaip vieną sveikiausių ir naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Strutiena sparčiai populiarėja visame pasaulyje: joje mažai riebalų, cholesterolio, daug geležies.
Stručio mėsa seniau buvo labai brangi, todėl patiekalus iš strutienos ryždavosi gaminti tik aukštos klasės restoranai.
Dabar, dėka Lietuvoje įsteigto „Stručių genetikos centrui” priklausančio stručių ūkio, restoranai gali užsisakyti įvairius stručio maisto produktus – ne tik itin aukštos kokybės strutienos filė ar rinkinių troškiniui, bet ir stručio kaklo, mišinių sriubai ar 2 kg svorio kiaušinį. 
Apie ateinančias prezentacijas Vilniuje galite pasiteirauti tel. 8 682 30283 (Dovilė).

Kad strutiena taptų populiaresnė Lietuvoje, „Stručių genetikos centras“ kartu su savo partneriu – distribucijos kompanija „Olvic“ šiuo metu restoranams tiekia strutienos produktus be prekybinio antkainio. Strutienos kaina šiuo metu yra nuo 15 Lt už stručio kaklo pjausnio 1 kg iki 62 Lt už pjausnio ar filė kilogramą. Kiaušinis kainuoja apie 100 Lt . Taip pat siūlomi strutienos sriubos rinkiniai, širdis, kepenėlės. Taigi strutienos patiekalų Lietuvos restoranuose jau daugėja, greitu laiku lietuviška strutiena turi pasirodyti ir parduotuvėse.

 

Restoranas „Senieji rūsiai“ (Vilniaus g. 34, Kaunas) siūlo paragauti „Strutienos eskalopus“ su keptais baklažanais, cukinijomis, česnakų skiltelėmis, porų šiaudeliais, virtais makaronais. Prie jo patiekiamas raudonojo vyno padažas.

 

Daugiau informacijos suteiks „Stručių genetikos centro“ pardavimų-rinkotyros skyriaus vadovas Rimas Sukackas, mob. tel. 8 650 86458, el.p. rimas@imlitex.lt   bei UAB „Olvic“ restoranų vadybininkė Dovilė Vėlyvienė, mob. tel. 8 682 30283, el.p. dovile@olvic.lt .

Daugiau apie stručių ūkį >>