Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Restorane „Grasas“ - valgomieji pavasario pranašai (Vilnius)

2005-03-09
Publicējiet savu rakstu

Jo apraiškų reikėtų dairytis pagrindinio valgiaraščio priede. Jame - ne tik gaiviai nuteikiančios skrandį, bet ir valgytojų piniginėms palankios naujienos.

Pavasariniai „Graso“ valgiai skiriasi nuo aukštos klasės restoranui prilygstančių originalių nuolatinio valgiaraščio patiekalų.

„Kūrėme neįmantrius, tačiau ne prastus valgius, lengvesnius, su daugiau šviežių daržovių, greičiau paruošiamus. Galvojome ir apie maistą, tinkamą vėlyvą metą - juk restoranas dirba iki
pusiaunakčio, ir apie populiarius užkandžius, kurių galėtume pasiūlyti užsukusiems alaus“, - naujienas komentavo „Graso“ vadovė Lina Kupčikaitė.

Renkantis naujuosius patiekalus galima papildyti vitaminų atsargas, - tam siūlomos dviejų rūšių salotos su šviežiomis daržovėmis, karšta vištiena ir lašiša (10,90-11,90 Lt). Amerikietiškos virtuvės gerbėjai pirmenybę tikriausia teiks karštiems sumuštiniams su šonine arba vištiena, prie kurių gaus ir kalnelį gruzdintų bulvyčių (8,90 Lt). Su užjūrio maistu konkuruos itališki spagečiai su mėsos, baravykų ir rūkytų lašišų padažu (9,90-11,90 Lt). O tautinių patiekalų gerbėjus pamalonins rūkyta šonine įdarytos bulvių puselės (5,90 Lt) ir dviejų valgytojų apetitui numalšinti skirta virta rūkyta karka su troškintais kopūstais ir majonezo bei krienų padažu (21,90 Lt).

„Naujuosius patiekalus kūrė visa restorano komanda, kiekvienas valgiaraštį papildė savo idėjomis“, - kaip dėliojo pavasarinę valgių mozaiką, aiškino L. Kupčikaitė.

Greitai, skaniai ir nebrangiai „Grasas“ maitina ir per šiokiadienių pietus. Čia užsukus 11-15 val., sriubos galima užsisakyti už 2-2,50 Lt, salotoms pakaks 4 Lt, o karštiesiems patiekalams - 5-9 Lt.

Ką pietums siūlys restoranas, nuolatiniai svečiai gali sužinoti jau iš ryto tikrindami savo interneto pašto dėžutę. Tam tereikia užsiregistruoti adresu grasas@grasas.lt.

Taupuoliams palankiausias laikas praverti „Graso“ duris - per „laimės“ valandas (15-18 val.), kai visiems patiekalams ir gėrimams taikoma 20 proc. nuolaida. Staigmeną restoranas yra parengęs ir išlaidiesiems. 50 Lt ir didesne suma kasą papildžiusiems svečiams čia dovanojami kvietimai dviem asmenims pasilinksminti greta esančiame naktiniame klube „Connect“.

Praėjusią savaitę „Grase“ sumontuotas didelis ekranas, tad dabar populiariausias sporto varžybas ir koncertus patogiausia stebėti pagrindinėje restorano salėje. Prie televizorių ekranų čia susiburiama ir keturiose mažesnėse salytėse, kurias mieliausiai renkasi pobūvių užsakovai.

Tokiems svečiams prieš pat naujuosius „Grase“ pasiūlytas kol kas vienintelis Vilniaus restoranuose specializuotas šampano ir putojančio vyno meniu. Šiuo metu jame - net 16 pavadinimų Prancūzijos Šampanės provincijoje gaminamų gėrimų, 14 putojančio vyno rūšių ir šeši su jais ruošiami kokteiliai. „Vos pasiekęs Lietuvą naujas šampanas išsyk atsiduria ir mūsų bare“, - teigė restorano vadovė.

Ramunė Žukauskienė
Nuotraukos iš restorano „Graso“ puslapio
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt