Kad būtume sveiki ir gražūs, turime ne tik vengti stresinių situacijų, nuolatos sportuoti, bet ir sveikai maitintis, t. y. rinktis įvairų, subalansuotą maistą, juo mėgautis saikingai. Įvairus maistas mūsų organizmui suteikia apie 40 maistinių medžiagų, balansavimas užtikrina tinkamą baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų santykį, tačiau svarbu nepamiršti, kad sveika yra tik tai, kas saikinga.
Vadovaudamiesi visais šiais principais, Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centre, šalia Sporto halės, esančio restorano „Servus“ (Sporto g. 3) virtuvės meistrai atnaujino specialų „SPA“ valgiaraštį, į kurį įtraukė patiekalus, pagamintus iš pačių įvairiausių ir vertingiausių maisto produktų, naudojant alyvų aliejų, neriebų natūralų jogurtą, liesą majonezą, šviežius prieskonius ir kt. Atnaujintojo valgiaraščio patiekalai gaminami tik sveikiausiais būdais: verdami garuose, kepami ant grotelių, „Wok“ keptuvėje, orkaitėje ir kt. O kad gardžiųjų patiekalų nesuvalgytumėte per daug, prie kiekvieno patiekalo rasite nurodytą valgio energinę vertę kalorijomis!
Taigi kiekvieną dieną nuo 9 val. (šeštadieniais ir sekmadieniais – nuo 11 val.) į restoraną „Servus“ galite užbėgti pavalgyti sveikų pusryčių, pavyzdžiui, baltymų omleto su keptais pomidorais, ryžių, grikių ar avižinės košės su įvairiais priedais. Pietų metu galite užsisakyti dienos pietus (sriuba ir karštasis patiekalas), kainuojančius 10 Lt, arba norimą patiekalą pasirinkti iš plataus valgiaraščio. Pastarajame rasite sriubų (kreminė brokolių sriuba su sūriu, organizmą valanti daržovių sriuba ir kt.), „Wok“ keptuvėje keptų karštųjų patiekalų („Wok“ daržovės, „Wok“ daržovės su jūrų gėrybėmis ir lašiša ir kt.), sveikų paukštienos ir mėsos valgių (garuose paruošta vištų krūtinėlė su sojų pupelėmis, salierais, morkomis, kalakutų krūtinėlė su persikų ir imbiero plutele, jaučių išpjovos „Teriyaki“ kepsniai ir kt.), žuvų ir jūrų gėrybių patiekalų (plekšnių filė su migdolų plutele ir krevečių padažu, otų kepsnys su pomidorais ir mocarelos sūriu ir kt.), kitų karštųjų patiekalų (spagečių su įvairiais padažais, lietinių, daigintų kviečių maltinių...).
Jeigu norite tik užkąsti, atnaujintame restorano „Servus“ valgiaraštyje rasite gausų salotų pasirinkimą (pavyzdžiui, šviežių sezoninių daržovių salotos, vaisių su kukurūzų dribsniais salotos, rudeninės laukinių ryžių salotos ir kt.). Be salotų galėsite užkąsti įvairių žuvies, jūrų gėrybių, vištienos, daržovių ir kitokių užkandžių (kalmarų žiedai, kepti tešloje, keptas varškės sūris su prieskoniais, vištų kepenėlių paštetas). Mažiesiems restorano lankytojams virtuvės meistrai rekomenduoja paskanauti vištienos ant iešmelio „Satay“, patiekiamos su šviežiais agurkais ir pomidorais, švelniu „Barbeque“ padažu.
Na, o sočius pietus galėsite užbaigti „SPA“ kokteiliais (pavyzdžiui, organizmą valančiu kokteiliu, jėgos kokteiliu, tirštu sezoninių vaisių kokteiliu ir kt.) arba gardžiais desertais (kavos ir varškės sūrio tortu, keptų persikų ir mėlynojo pelėsio sūrio desertu su šalavijais, naminiais vaisių jogurto ledais...).
Restoranas „Servus“ rūpinasi jūsų grožiu ir sveikata! Apsilankykite!
Daugiau apie restoraną>>
Meniu.lt informacija
Restorano nuotraukos