Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Restoranas „Gras‘as“ – originalių idėjų ir geros virtuvės atstovas (Vilnius)

2006-04-23
Publicējiet savu rakstu

Jau antrus darbo metus skaičiuojančio restorano „Gras‘as“ šeimininkai džiaugiasi, kad atvykę lankytojai pasisemia naujų idėjų, lieka nustebinti ir noriai sugrįžta. Pačioje Vilniaus širdyje, Vokiečių gatvėje, įsikūręs restoranas „Gras‘as“ kviečia ne tik papietauti ar vakare su draugų kompanija atsipalaiduoti, bet ir paklausyti gyvos muzikos, o atėjus šiltam sezonui – pašėlti naktimis.

Interjerą kūrusi architektė A. Kaušpėdienė jį „pagardino“ ironijos prieskoniais: XVI a. rūsio sienų puošyba persipina su šiuolaikiškomis detalėmis – ryškiaspalviais nykštukais, raguočių galvomis, močiučių rankų darbo kilimėliais, ant lubų augančia pievele su gėlėmis, kuri ir lėmė restorano pavadinimą „Gras‘as“. Sakoma, kad čia buvusi LDK pinigų kalykla, vėliau pastatą valdė garsios asmenybės (Chodkevičiai, Pacai), per Antrąjį pasaulinį karą pastatas buvo smarkiai apgriautas ir pokario metais nebeatstatytas. Tokia niūri pastato istorija paskatino šeimininkus taip sutvarkyti restorano aplinką, kad ji įgautų gyvybės ir taptų šiltesnė. Iš čia esančių aštuonių salių yra ką išsirinkti: norintys paklausyti gyvos muzikos gali įsitaisyti didžiojoje salėje su originaliu baru, o likusios kviečia nemėgstančius triukšmo, didelio lankytojų antplūdžio. Yra atskira salė nerūkantiems.  

Valgiaraštis taip pat neišvengė stilingos restorano aplinkos įtakos: europietiškos virtuvės patiekalai kruopščiai apgalvoti ir atrinkti. Valgiaraštis restorane keičiamas vieną kartą į metus, tačiau nuolat papildomas naujais sumanymais. Tokie patiekalai kaip klasikinis „hamburgeris“, vištienos kepenėlių paštetas, trintų pomidorų sriuba „Gras‘e“ populiarūs jau nuo atidarymo pradžios ir nenusileidžia jokioms naujovėms. Čia dažnai užsuka ir norintys pietauti: kiekvieną dieną (nuo 11 iki 15 val.) virtuvės vyr. virėja H. Višnevskaja gamina dienos pietus.  

„Gras‘as“ liaupsina ir renginiais, apeliuojančiais į įvairią publiką: penktadienio, šeštadienio vakarais lankytojus linksmina gyvo džiazo garsai, o nuo gegužės mėnesio, orams atšilus, svečiai bus kviečiami ir į naktines diskotekas nuo 24 val. Kiekvieną dieną atvykę pietauti ar vakarieniauti lankytojai gali mėgautis ramia lounge, jazz muzika, kuri, pasak šeimininkų, skiriasi nuo kituose restoranuose grojamos muzikos.

Tiesiog verta ateiti, pabūti, patiems patirti...

Daugiau apie restoraną>>

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija