Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Ramu, tylu, nors ir pačiame mieste (Ignalina)

2006-06-24
Publicējiet savu rakstu

Yra žmonių, mėgstančių keliauti į Aukštaitijos nacionalinį parką „senoviškai“ – automobiliais, pilnais stovyklauti reikalingų daiktų. Ignalinos viešbutis „Žuvėdra“ siūlo alternatyvą – komfortišką poilsį jaukiuose kambariuose. Pusė jų – su vaizdu į ežerą.

Ar miestietis gali susigundyti vykti pailsėti į kitą Lietuvos miestą, tegul ir mažesnį? Miestelį, prie kurio nėra jūros, kuris negali pasiūlyti įdomaus kultūrinio ar naktinio gyvenimo? Ir kurį skersai išilgai gali pereiti per 20 minučių. Ignalinos viešbutis „Žuvėdra“ sufleruoja atsakymą – gali. Teisybė, nėra čia viskas idealu, bet ir pats direktorius Petras Mačiulis pripažįsta, jog visa viešbučio komanda dar tik mokosi, nes „Žuvėdra“ veikia tik antrus metus. Vis dėlto tenka pripažinti, jog pamokos neblogai išmoktos. Tik įėjęs išsyk pajunti aptarnaujančiojo personalo dėmesį. Net jei nesumosite, kad viešbučio kambariai, kaip ir registracija, yra antrame aukšte, ir nužirgliosite tiesiai į apačioje esantį restoraną, barmenas jus maloniai palydės ir perduos į administratorės rankas.

Pavergia ramybė
Viešbutyje yra 10 kambarių, iš kurių 3 – liukso. Toks kambarys su terasa sezono metu kainuoja 220 Lt, paprastas dvivietis kambarys – 160 Lt. Apsistoję nakčiai viešbutyje suspėjome įsitikinti, jog terasa yra gėris. Prie joje sustatytų staliukų gali ne vien ramiai vakaroti, žiūrėdamas, kaip ant Paplovinio ežero tingiai draikstosi sutemos – dar geresnis jausmas apima pakirdus anksti rytą ir išėjus į terasą pasirąžyti. Čia gali mirktelėti prasidedančiai dienai ir, palydėtas čiulbančių paukščių, kurių pulkai prie pat viešbučio esančiame miesto parke, orkestro, planuoti, ką įdomaus šiandien galima nuveikti. Ką veikti, atsiras. Net jei jau vakar išmaišėte visą Ignaliną, nuobodžiauti neteks. Nors viešbutis valčių neturi, tačiau svečiui panorėjus netruks jų suorganizuoti iš valčių nuoma užsiimančios įmonės. Atsivežusieji dviračius gali leistis į kelionę po Aukštaitijos nacionalinį parką, nuostabiais keliais, bevingiuojančiais tarp miškų ir nesuskaičiuojamų ežerų.

Sugrįžus į viešbutį galima atsigauti relaksacijos centre, kur laukia sauna, infraraudonųjų spindulių pirtis, hidromasažinis baseinas. Tiesa, už tai reiks mokėti papildomai: grupei iki 10 žmonių pirma valanda kainuos 150 Lt, paskui kiekvieną valandą mokestis mažės. Kam neužtenka vasaros karščių ir nori dar labiau paprakaituoti, gali už 14 Lt pusantros valandos praleisti treniruoklių salėje su sauna. Po jos jau tikrai norėsis griūti į lovos glėbį. Beje, vienas iš smulkių nesklandumų, su kuriuo nakvojant viešbutyje teko susidurti – vonios kambaryje nerasite kur pasidėti drabužių, nes nėra nei jokios spintelės, nei pakabų. Pasigedome ir muilo, nors viešbučiuose šis daiktas įprastas. Užtat išsitrinkę galvą (jei turėsite kuo), galėsite pasinaudoti plaukų džiovintuvu. Jei vasarą į „Žuvėdrą“ atvyksite ne pailsėti, bet darbo reikalais, galima pasinaudoti jaukia konferencijų sale, kurioje telpa 40 žmonių. O jei nuspręsite surengti iškilmes, galima pasinaudoti ir restorano paslaugomis, ir persikelti į pobūvių salę, kur vėsą garantuos akmeninės sienos.

Paveldas neužmirštas
Viešbučio restoranas traukia ne tik jaukumu, bet ir įdomiais patiekalais. Čia jus pavaišins sriuba „Paliauka“, pagaminta iš kiaulės kulno ir pagardinta miško grybais. „Receptą gavome iš vienos ignalinietės, kuriai per 70 metų, o ji prisimena, kad ir jos močiutė virdavo tokią sriubą. Taigi patiekalui mažiausiai 150 metų“, – džiaugiasi p. Mačiulis. Jei sotaus maisto per karščius nesinori, galima paragauti blynų iš žirnių miltų. Reikia pripažinti, jog skoniu jie lenkia įprastus: ir spalva geltonesnė, ir skonis „stipresnis“. Šie valgiai priklauso kulinariniam paveldui, nes, anot p. Mačiulio, nenorima nueiti lengviausiu keliu ir siūlyti vien įprastų, bet kur gaunamų patiekalų. Į viešbutį ir restoraną investuota per 1,5 mln. Tačiau direktorius pasakoja, jog sustoti nežadama: jau baigiama tvarkyti aplinka, žadama atidaryti alaus barą. „O ir kainos – derybų klausimas, taikome įvairių nuolaidų. Norime pritraukti kuo daugiau svečių ir kartu kilstelėti bendrą Ignalinos lygį“, – kviečia viešbučio direktorius.

Rasa Dževeckytė
„Verslo žinios“, 2006 06 23
viešbučio nuotrauka
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>