Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Palink“ ir UAB „Maxima LT“ vienuolikai kulinarijos cechų suteikė laikinuosius veterinarinius patvirtinimus gaminti kulinarijos gaminius, juos parduoti gamybos vietoje ir išvežti produkciją į kitas prekybos vietas.
Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Kazimiero Lukausko, šis sprendimas priimtas išnagrinėjus prekybos centrų – UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Palink“ ir UAB „Maxima LT“ raštiškus įsipareigojimus kulinarijos cechuose sumažinti gaminamų gaminių asortimentą ir jų kiekius, įvertinus prekybos centrų kulinarijos cechų atitikimą gyvūninių produktų gamybai keliamus reikalavimus (pagal 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (EB) Nr. 853/2004, nustatantį konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus) ir anksčiau nustatytų trūkumų pašalinimą užtikrinant kulinarijos gaminių gamybą tinkamomis higienos sąlygomis.
„Turėdamos laikiną patvirtinimą, įmonės turi galimybę realizuoti kulinarijos cechuose pagamintus mėsos, žuvies kulinarijos gaminius Lietuvoje, turint pastovų veterinarinį patvirtinimą – ir kitose Europos Sąjungos šalyse“, – komentavo K.Lukauskas.
Pastovų patvirtinimą Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau anksčiau yra suteikusi UAB „Rivona“ kulinarijos cechui, kuris kulinarijos gaminiais aprūpina UAB „Norfos mažmena“ prekybos centrus. Tai pirmas Lietuvoje kulinarijos cechas, kuris šiuo metu visiškai atitinka keliamus kulinarijos cechams reikalavimus.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba siekia, kad vartotojams būtų tiekiami tik saugūs ir kokybiški maisto produktai, todėl prekybos centrų kulinarijos cechuose valstybinę kontrolę atliks kartą per ketvirtį, o esant reikalui (gavus vartotojų skundus) ir dažniau.
VMVT informacija