Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Prabangios atostogos gomuriui restorane „Le Payesage“ (Vilnius)

2005-11-09
Publicējiet savu rakstu

Jei galite sau leisti pasinerti į hedonistinių pojūčių pasaulį ir mėgautis penkių žvaigždučių kokybe, pirkti kelialapio į VIP kurortus nebūtina. Vilniečiams pakaks įveikti vos devyniolika greitkelio Vilnius-Ryga kilometrų. Čia esančio aukščiausios klasės viešbučio, poilsio ir konferencijų centro „Le Meridien Villon“ restorane „Le Paysage“ visais metų laikais rasite akims palaimą suteikiančią gamtos panoramą, o gomurį po gastronomijos viršukalnes pavedžios garsūs virtuvės gidai.

„Restorane lankosi ne vien viešbutyje gyvenantys svečiai. Nemažai lankytojų sulaukiame ir iš miesto. Juos vilioja galimybė atsikvėpti nuo miesto šurmulio ir svetimų akių, puiki romantiška atmosfera, ypatingas aptarnavimas ir gurmaniška virtuvė. Dažniausiai čia svečiuojasi solidūs, kokybę ir prabangą mėgstantys žmonės“, – teigia „Le Meridien Villon“ vadybininkė Vilma Morgevičiūtė.

Metus „Le Paysage“ virtuvei vadovaujantis 33 metų belgas Wouteris Liekensas laisvai šneka keturiomis kalbomis ir nepriekaištingai interpretuoja pasaulinius gastronomijos išradimus.

Meistro profesinė biografija išties įspūdinga. Prieš 17 metų virėjo karjerą pradėjęs nuo
mažų Belgijos restoranų, vėliau dirbęs keliuose „Michelin“ kelionių giduose minimuose restoranuose bei Briuselyje esančiame Belgijos princo Alberto klube, nuo 1994-ųjų W. Liekensas įvairiose šalyse vadovavo aukščiausio lygio viešbučių restoranų virtuvėms. Penkių žvaigždučių šleifas paskui šį gastronomą nusidriekė iš Antverpeno per Londoną iki Dubajaus ir Pekino.

Pasirinkti Lietuvą Wouteris ir jo žmona Natascha nusprendė neatsitiktinai. „Po trejus metus trukusio Pekino šurmulio norėjome ramybės ir erdvės, todėl pasiūlymą dirbti įspūdingoje „Le Meridien Villon“ aplinkoje priėmėme su džiaugsmu“, – pasakoja virtuvės vadovas.

Gastronomijos meistras tikina į Lietuvą atsivežęs didžiulį praktikos ir idėjų bagažą. Restorano „Le Paysage“ svečiams jis stengiasi siūlyti ne tik skanaus, bet ir unikaliai patiekto maisto.

Nors restorano virtuvės pagrindas – prancūziška klasika, W. Liekensas lieka ištikimas ir geriausioms belgų virtuvės tradicijoms, o maisto žinovai jo patiekaluose įžvelgs ir egzotinių šalių patirties.

Kad svečiai nepasigestų įvairovės, valgiaraštis restorane yra keičiamas sulig kiekvienu metų laiku. Be to, lankytojų kulinarinę vaizduotę W. Liekensas papildomai žadina išskirtiniu valgiaraščiu „Šefas rekomenduoja“. Šiame rudeniniame sąraše dominuoja skanėstai su lietuviškais grybais ir brangiaisiais triufeliais bei medžioklės laimikiais – antiena, fazaniena, stirniena (7-85 Lt).

Triušienos paštetas su triufeliais, anties kepenėlių paštetu „Foie Gras“, žolelių salotomis ir spanguolių garnyru (55 Lt) – toks delikatesinis kvintetas „Le Paysage“ siūlomas ne vienas.

W. Liekensui smagu, kad gurmanus gali pakviesti į, ko gero, vienintelę visoje Lietuvoje rajos patiekalo (56 Lt) premjerą, pristatyti specialiai restoranui vežamų prancūziškų sūrių (30 Lt) ar su skirtingomis belgiško šokolado rūšimis ruošiamų putėsių, pyragaičių ir ledų popuri (31 Lt).

„Specialiai čia atvykę svečiai neturėtų nusivilti paragavę bet kurio patiekalo. Visi liks patenkinti ir nustebinti“, – pranašauja „Le Paysage“ virtuvės magas.

Jei išlaidaujame dėl žvaigždžių koncertų ir dizainerių drabužių, kodėl negalėtume surengti sau mažytės šventės dėl pasaulinio lygio virtuvės meistro kūrinių?

Su „Laisvalaikio“ kortele – 10 proc. nuolaida sąskaitai.

Dainiaus Labučio nuotr.
Ramunė Žukauskienė
„Laisvalaikio“ informacija