Kas galėtų atsisakyti gaivių, burnoje tirpstančių ir akį viliojančių ledų karštą vasaros dieną... Šių straipsnių ciklu pristatome didžiausius ir žinomiausius pasaulio ledainių tinklus. Šį kartą siūlome susipažinti su ledainėmis „Giangrossi“ ir „Australian Homemade“.
Ispaniškose ledainėse „Giangrossi“ smaližiams siūlomi ledai, gaminami naudojant receptus, sukurtus garsiausių Italijos virtuvės meistrų. Įvairiais desertais „Giangrossi“ kviečiama mėgautis rafinuoto prancūziško stiliaus ledainėse, akį džiuginančiose klasikine elegancija. Tradicinės paryžietiškos cukrainės su jai būdingais kvapais įvaizdis kuriamas naudojant naujausias konstrukcijas ir kruopščiai parinktas interjero bei baldų spalvas.
Unikalią atmosferą nepakartojamam desertų skoniui pajusti kuria ne tik moderni bei įmantri aplinka, bet ir natūralūs produktai, gaminami iš aukščiausios kokybės žaliavų. Tad „Giangrossi“ desertai vilioja visais penkiais pojūčiais, kuriuos sustiprina ir puikus aukšto lygio aptarnavimo.
„Giangrossi“ lankytojams siūlomi penkių linijų ledai: įvairių rūšių šokoladiniai, Dulces de Leche, grietinėlės, egzotiniai bei vaisiniai. Be ledų „Giangrossi“ iš sezoninių vaisių gaminami šerbetai bei neįprasti ledai gurmanams (pavyzdžiui, iš aukščiausios markės vyno pagaminti ledai), kurių įvairovę kiekvieną sezoną papildo profesionalūs virtuvės meistrai. Ledų desertai tinklo ledainėse gaminami ne industrializuotai, o „naminiu“ būdu. Besidomintys ledų gamyba, visą procesą gali stebėti pagrindinėje įmonės ledainėje, esančioje Madride, Ispanijoje.
„Giangrossi“ ledainėse laukiami tiek pavieniai asmenys, tiek smaližių grupės, desertų galima skanauti tiek vietoje, tiek užsisakyti į namus. Prie ledų kavinukėse patiekiama itališka „Lavazza“ kava, kurios (ką tik sumaltos) galima parsinešti namo.
Internete: www.giangrossi.es
„Australian Homemade“ – tai aukščiausios kokybės, visiškai natūralūs ledai, šokoladas ir kava. Nepakartojamo skonio šios įmonės ledai ir šokoladas gaminami pagal senovines, laiko patikrintas receptūras. Produkcijai gaminti naudojami kokybiškiausi natūralūs produktai iš viso pasaulio, tai reiškia, kad šiuose produktuose nėra dirbtinių dažiklių ir kvapų, emulsiklių ir stabilizatorių, cheminių priedų.
Lankytojams „Australian Homemade“ ledainėse siūlomi įvairių skonių šerbetai, gaminami iš sultingų, sunokusių vaisių (citrinų, braškių, mėlynių, aviečių, melionų, mangų ir kt.), pieniniai ledai, gaminami iš aukščiausios rūšies pieno ir kiaušinių trynių (vaniliniai, bananų, belgiškų saldainių, kavos skonio su riešutais, šokoladiniai, pistacijų ir kt.) bei „miksai“ – ledai su įvairiais priedais (ledai su riešutų sviestu ir karamele, su šokolado gabalėliais, su sausainukais ir medaus padažu ir kt.). Ledai gaminami tiesiog parduotuvėlėse, priešais lankytojus.
Ledai pardavinėjami vafliniuose indeliuose su specialiu šokoladiniu krašteliu, ledų skoniui suteikiančiu papildomą prieskonį, bei trijų dydžių kibirėliuose: 125 ml (ideali porcija vienam), 250 ml (dviguba porcija pirkėjams, ypač mėgstantiems ledus), 475 ml (idealus pasiūlymas keliems žmonėms ar „sudaužytai“ širdžiai gydyti).
Be ledų „Australian Homemade“ smaližiams siūlo rankų darbo, tik iš natūralių produktų pagamintus šokoladinius saldainius: su migdolais ir imbieru, riešutais, cinamonu, kava, apelsinais, arbatos, kokosų ir kitokiais įdarais. Saldainiai parduodami mažose pakuotėse, kuriose telpa 5 skirtingi šokoladiniai saldainiai, dėžutėse, popieriniuose maišeliuose. Prie rankų darbo šokolado ar natūralių ledų siūlomas ką tik sumaltos kavos puodelis ar karštas šokoladas. Iš šaltųjų gėrimų lankytojai gali rinktis visada atšaldytus energetinius gėrimus, mineralinį ir kitokių rūšių vandenį, pieno kokteilius.
Internete: www.australianhomemade.com
Parengė Gintarė Jankauskaitė
„Restoranų verslo“ informacija