Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Plėskime akiratį kartu

2006-09-15
Publicējiet savu rakstu

Kavos istorija skaičiuoja ne vieną tūkstantį metų. Ne vienerius metus, dešimtmečius ar net šimtmečius yra rašoma apie kavą, tačiau su spartėjančiu gyvenimo tempu bei tobulėjančiomis technologijomis vis daugiau naujų reikalavimų yra iškeliama kavai.

Kavos istorijos, jos vartojimo kultūros, jos gaminimo, skrudinimo ir įvairias kitas temas galite rasti bene kiekviename žurnalo „Restoranų verslas“ numeryje bei portale Meniu.lt. Kadangi ilgai domimės šiomis temomis, nenuostabu, kad „Paulig“ kavos atstovai neseniai įkurtoje „Paulig“ kavos instituto laboratorijoje Meniu.lt komandai surengė seminarą-paskaitą ne tik apie jų kompanijos atvežamą kavą, tačiau ir apie patį gėrimą, jo paruošimą bei jo vartojimo kultūrą. Taigi, turėjome progą ne tik susipažinti su puikiomis „Paulig“ mokymo centro patalpomis ir įrengimais, bet ir patys išbandyti kavos gaminimo būdus. Sužinojome nuo ko priklauso gėrimo kokybė, kaip turėtų būti kokybiškai ir profesionaliai gaminama ir patiekiama espresso kava.

Pirmasis Baltijos šalyse kompanijos „Paulig“ mokymo centras atidarytas prieš porą metų Estijoje ir, pasak kompanijos atstovų, pasiteisino. Todėl šiemet tokie patys centrai atvėrė duris ir Latvijoje bei Lietuvoje. Jų pagrindinis tikslas yra kelti barmenų kvalifikaciją bei kavos vartojimo kultūrą. Todėl šiuose centruose dažnai vyksta mokymai barmenams kaip paruošti idealų espresso kavos puodelį.

Daugiau apie „Paulig“ atstovybę Lietuvoje>>

Laura Kubilienė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos