Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Pietūs už 1000 svarų (svetur)

2008-02-26
Publicējiet savu rakstu

Turtingų klientų pageidavimu Londone įsikūręs restoranas „Vivat Bacchus“ siūlo kompleksinius pietus vienam asmeniui už 1000 svarų. Anot Reuters agentūros, tai Londono rekordas.

Žinoma, ne kiekvienas galėtų sau leisti štai tokius prabangius pietus, pavadintus „Bonus Tasting Menu“. Londonas yra pasaulinės finansų rinkos širdis. Jame dirba daugybė bankininkų, kurie sausio pabaigoje gauna premijas arba bonusus už praeitus metus. Vadovaujančias pareigas užimančių darbuotojų bonusai dažnai viršija pusę metinių algų sumos, todėl nenuostabu, kad tokie klientai suka galvas, kur šiuos pinigus išleisti. Būtent jiems „Vivat Bacchus“ restoranas palengvino užduotį – prabangūs pietūs, susidedantys iš 7 patiekalų, skamba išties viliojančiai. Pietūs yra skirti ne vegetarams, o prie kiekvieno patiekalo priderinti žinomiausi pasaulyje vynai ar kiti gėrimai.

Iš pradžių patiekiama „Billecart Salmon Rose“ vyno taurė. Tada klientas ragauja „Royal Sevruga“ ikrų, kurių 57 gramų indelis kainuoja 312 svarų, su „Kauffman“ degtine. Patiekiami būtent „Sevruga“, o ne labiau vertinami „Beluga“ ikrai, kadangi, anot restorano bendrasavininkės Naleen Strauss, pietūs pabrangtų 400-500 svarų.

Po to skanaujami makaronai su omaru iš Bahamų, kuris pagardintas 40 metų išlaikytu armanjaku ir „Forrester Meinert Chenin“ vynu. Vėliau patiekiamas rankomis pjaustytas ispaniškas kumpis „Joselito Gran Reserve“ su „Vega Sicilia Unico“ vynu.

Tuomet seka pagrindinis patiekalas – ant grotelių keptas didkepsnis su raudonųjų svogūnų marmeladu ir „Chateau Lafite Rothschild“ vyno, kainuojančio 700 svarų, taurė. Vėliau patiekiamas 15 sūrių rinkinys su 1963 metų „Taylors Port“. Ir štai ateina laikas šokoladiniam desertui su „Chateau D‘Yquem“ vynu. Galiausiai pasirinktinai klientas atsigeria arbatos ar kavos su saldumynais, o prašmatnūs pietūs užbaigiami „Martell Cordon Bleu“ konjaku.

Anot vienos iš restorano bendrasavininkių Naleen Strauss, tokie pietūs šiek tiek dekadentiški ir negali būti valgomi kasdien, nes gali ištikti širdies smūgis. Jos teigimu, jie skirti žmonėms, kurie nori save palepinti. Sudariusi „Bonusų degustacijos valgiaraštį“ su restorano virtuvės šefu Robertu Staegemannu, ji mano, kad Londonas yra vienintelis pasaulyje miestas, kuris gali išlaikyti tokį meniu. Tačiau ji teigia, jog valgiaraščio naujienos pristatymo metas nebuvo pats geriausias, kadangi „Bonus Tasting Menu“ buvo įvestas prieš pat sausio 21-ąją, kai pasaulio finansų biržose įvyko krizė.

Kadangi pietūs išties įspūdingi, o kai kuriuos ingredientus gauti sunkiau, juos reikia užsisakyti prieš 2 dienas, o pietuose turi dalyvauti mažiausiai 2 žmonės. Dar priskaičiuojama 12,5 proc. nuo sąskaitos už aptarnavimą, todėl, einant papietauti dviese, reikėtų pasiimti 2250 svarų arba apie 10,5 tūkst. litų.

Parengė Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; dailymail.co.uk; guardian.co.uk;
Nuotrauka: www.vivatbacchus.co.uk;
Meniu. lt informacija