Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Penki medaliai tarptautiniame konkurse

2006-11-02
Publicējiet savu rakstu

2006 m. spalio 4-7 dienomis Maskvoje vyko II tarptautinis Kremliaus kulinarinės taurės čempionatas. Iš Lietuvos į šį čempionatą važiavo aštuoni restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) komandos „Gintarinis aljansas“ nariai. Lietuvai atstovavusios komandos kapitonė – restorano „Medininkai“ gamybos vadovė Aldona Gečienė. Lietuvos virėjų komanda čempionate pelnė 17 sidabro, 4 bronzos medalius ir 7 diplomus. Šis čempionatas yra akredituotas pasaulinės Virėjų draugijos asociacijos ir yra vienas iš nedaugelio pasaulinių virėjų varžybų. Kulinarinės Kremliaus varžybos sulaukė aukščiausio lygio teisėjų, o ringuose varžėsi garsiausi įvairių šalių virtuvės meistrai.

Restorano „Medininkai“ virtuvės vadovė iš čempionato parsivežė penkis sidabro medalius, laimėtus šiose rungtyse: Originalus žuvies patiekalas, Banketinis žuvies patiekalas, Nacionalinis patiekalas, Tematinis „Buffet“ su ragavimu, Mėsos banketinis patiekalas. Sidabro medaliais buvo įvertinti du lietuvių komandiniai pasirodymai – Tematinis „Buffet“ su ragavimu ir Mėsos banketinis bei trys A. Gečienės individualūs pasirodymai (Originalus žuvies patiekalas, Banketinis žuvies patiekalas ir Nacionalinis patiekalas).

Nacionalinio patiekalo rungčiai A. Gečienė pateikė avienos nugarinės duetą su švelniu sūrio, „Porto“ vyno ir serbentų padažu. Valgis patiektas su bulvių-baravykų terinu.

Originalaus žuvies patiekalo rungtyje sidabro medalį laimėjo svieste kepta jūrų ešerio filė su įvairių, baltame vyne troškintų, žuvų popuri, skanintu šafranu. Patiekiama su švelniu bulvių ir alyvuogių piurė. Šie patiekalai nuo lapkričio mėnesio papildys restorano „Medininkai“ valgiaraštį.

Aldona Gečienė Kremliaus kulinarinės taurės čempionate drauge su lietuvių komanda jėgas išmėgino ir pernai. „Medininkų“ meistrės patiekalai tąsyk įvertinti sidabru ir bronza. Sidabru įvertintas patiekalas – stirnienos medalionai su keptais baravykais, kriaušių salotomis ir morkų piurė, kuris buvo įtrauktas į 2006 metų restorano meniu ir tapo šių metų pačiu populiariausiu „Medininkų“ patiekalu.

Daugiau apie restoraną>>

Restorano „Medininkai“ informacija