Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Pasaulinį virėjų konkursą „Bocuse d‘Or“ šiais 2005-aisiais laimėjo prancūzas (Svetur)

2005-02-01
Publicējiet savu rakstu

Pirmasis pasaulinis virėjų čempionatas. „Bocuse d‘Or“ buvo surengtas 1987-aisiais metais. Šio renginio organizatoriaus Paul Bocuse tikslas buvo visam pasauliui parodyti pačius geriausius virėjus profesionalus. „Bocuse d‘Or“ kas du metus vyksta Prancūzijoje, Lione, „Euroexpo“ parodos metu. Rungtis konkurse suvažiuoja geriausi pasaulio virėjai iš visų žemynų. Pasirodymas stebimas 22 narių komisijos, sudarytos iš geriausių pasaulio virėjų profesionalų. Taškai virėjui skiriami už patiekalo skonį, originalumą ir jo patiekimą. Čempionato laimėtojas gauna prestižinį „Bocuse d‘Or“ apdovanojimą ir piniginį 20 000 eurų prizą. Antros ir trečios vietos laimėtojai taip pat apdovanojami.

Sausio 25-ąją dieną, įvyko dešimtasis toks pasaulinio lygio renginys, kuriam pirmininkavo Guy Martin su vyriausiu virėju Grand Vefour iš Paryžiaus.

Čempionate dalyvavo 24 nariai iš įvairių pasaulio šalių: Prancūzijos, Japonijos, Brazilijos, Australijos, Pietų Afrikos, Anglijos ir kitų.

Kiekvienas dalyvis turėjo 5 valandas paruošti du skirtingus patiekalus: mėsos iš veršienos nugarinės ir žuvies iš jūros liežuvio.  

Šiais metais pasaulinio virėjų čempionato laimėtoju tapo prancūzas Serge Vieira, antra ir trečia vietos atiteko atstovams iš Norvegijos (Tom Victor Gausdal) ir Danijos (Rasmus Kofoed).

Nugalėtojas Serge Vieira šiam konkursui, kuris jam kainavo per 56 000 eurų, intensyviai ruošėsi visus metus. Virėjas produktus patiekalų gamybai vežėsi iš įvairių pasaulio šalių, rimtai dirbo, vis bandydamas originaliai juos paruošti bei išgauti dar neatrastą skonį.

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija