Kovo 6-7 dienomis, Verslo lyderių centre (BLC), K. Donelaičio g. 62, Kaune, buvo suorganizuota paroda-konkursas svetingumo sektoriaus (HORECA) profesionalams.
Parodoje-konkurse, kuris organizuojamas jau trečiąjį kartą, varžėsi dvylika restoranų (komandą sudarė du žmonės) iš visos Lietuvos, kurie pagal pasirinktą temą paruošė keturių rūšių vieno kąsnio užkandėles (ir desertą) bei serviruotę. Be to, šiais metais restoranų užduotis papildė nauja užduotis – prie užkandžių parinkti vyną.
Buvo vertinamas maisto skonis, vaizdas, serviruotė, bendras pateikimas ir idėja. Restoranų komandos, komisijos nariams pristatydamos savo kūrinius, griežė smuiku, pasakojo juokingas ir įkvepiančias istorijas, žaismingai pilstė kisielių, puošėsi kimono ir netgi propeleriu ant nugaros.
„Dvi parodos dienos buvo tokios skirtingos, kaip ir oras, – pirmąją į Lietuvą grįžo žiema, o restoranų paruoštų stalų tikėjausi geresnių. Antrąją dieną kartu su nušvitusia pavasario saule nudžiugino ir konkurso dalyviai: serviruotė, užkandėlės ir netgi parinktas vynas buvo puikūs, – įspūdžiais dalijosi komisijos narys Valius Čepanonis. – Geriausiai sekėsi tiems, kurie aktyviai domisi restoranų kultūra ir mėgsta savo darbą. Man didžiausią įspūdį paliko vaikų šventei paruoštas stalas dėl drąsos ir originalumo.“
Į parodą susirinko gausus svetingumo sektoriaus (HORECA) profesionalų ir specialistus ruošiančių mokyklų mokinių būrys. Tik čia, greitai ir koncentruotai, buvo galima susipažinti su pačiomis naujausiomis svetingumo sektoriaus tendencijomis: restoranų įranga, patobulintos programinės įrangos galimybėmis, produktų paruošimu, gėrimų įvairove, stalo serviruote bei indų pavasario ir vasaros madomis. Lietuvos restoranams buvo pasiūlytos ir įvairios tiekėjų akcijos, skatinančios geriau pažinti maisto produktus.
Turininga renginio programa ir gausus lankytojų būrys neleido atsikvėpti: teatralizuotus pramoginius renginius keitė žinių tikrinimo viktorinos, prizų lietus ir žinomų Lietuvos atlikėjų pasirodymai, viename iš jų atlikėjo viražams akompanavo putojančio vyno purslai.
Geriausiai komisija įvertino Vilniaus restorano „La Mama“ kompoziciją „Po premjeros“, antroji vieta atiteko Kauno restoranui „55 laipsniai“ už kompoziciją „Pavasariui atėjus“, trečioji – Vilniaus restoranui „Vilniaus bastėja“ už kompoziciją „Harmonija“.
Už originaliausią idėją – kompoziciją „Uogienės diena“ – buvo apdovanotas „Karolinos“ viešbučio restoranas Vilniuje. Publikos simpatijas užkariavo Kauno restorano „Papa Jazz“ kompozicija „Skonio raktas“.
Furšetinius užkandžius ir serviruotę vertino komisija: LVRA prezidentė Evalda Šiškauskienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVK) prezidentas Valius Čepanonis, žurnalo „Geras skonis“ vyr. redaktorė Rasa Ščeponienė, dienraščio „Verslo žinios“ priedo „Savaitgalis“ vyr. redaktorė Beatričė Laurinavičienė, Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro vyr. profesijos mokytojas Vytautas Tyla, KTU atstovė Žydronė Valatkevičienė, renginių organizavimo įmonės atstovas Robertas Aleksaitis.
Žurnalo „Geras skonis“ informacija