Ši paroda vyksta
kas dveji metai. Pagrindinės šios parodos temos: maisto produktai,
gėrimai, paslaugos ir įrengimai viešbučiams bei restoranams.
Šiemetinės
parodos tikslas pristatyta naują, jau pradėta įgyvendinti
projektą- „Švedija - naujos kulinarijos tauta!“.
Pati
paroda „Gastro Nord“ organizuojama nuo 1995
metų ir jau tapo ne tik Skandinavijos, bet
ir kitų Baltijos šalių susitikimo vieta.
Jos
metu vyko maisto, gėrimų pristatymai,
įvairūs
konkursai, demonsratacijos, degustacijos bei geriausio mokyklos
vyrėjo konkursas.
Kartu su „Gastro Nord “ vyko ir kita ne
mažiau svarbi Šiaurės regiono paroda - „Vinordic“ (alaus,
vyno, sidro paroda).
Šių metų „GastroNord“ ir
„Vinordic“ parodos rezultatai: skirtingų Švedijos regionų
bendradarbiavimą, gausus parodos dalyvių skaičius, idomių
konkursų organizavimas ir teigiamų rezultatų susilaukę verslo
susitikimai.
Šiais metais parodą
aplankė „Gastro Nord“ - apie 20,000 lankytojų, „Vinordic“ apie
8,000. Parodoje savo produkciją pristatė 564 dalyvių iš
daugiau nei 20 šalių.
Paroda susilaukė
ypač didelio virėjų dėmesio. Daugelis parodos lankytojų mėgavosi
čia parodoje įsikūrusiame „Metų restorane“, kurio meniu, kūrė
bei pristatė geriausi šalies vyrėjai.
„Susilaukėme
daug teigiamų atsiliepimų dėl parodos organizavimo bei gausaus ir
įvairaus dalyvių skaičiaus parodoje“, sakė
vienas iš parodos „GastroNord“ ir „Vinordic“ projekto
vadovų.
Šiemet paroda
„GastroNord & Vinordic“ pristatė tarptautinę spaudos programą. Parodą
aplankyti ir su Švedijos gastronomijos naujovėmis susipažinti buvo
pakviesti 9 užsienio šalių žurnalistai iš visos Europos.
„GastroNord 2016“
savo produkciją eksponavo Lietuvos pramonės įmonė ,,Agrovet“.
Norėdami sužinoti daugiau, prašome
kreiptis į:
info@stockholmsmassan.se