Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

„Novello“ 2007 metų vynas! (Vilnius)

2007-12-04
Publicējiet savu rakstu

Tradiciškai Italijoje kiekvienų metų pirmąjį lapkričio ketvirtadienį vyno gamintojai atkemša pirmuosius naujojo derliaus vyno butelius. Taip čia prasideda Naujieji metai pagal vyno kalendorių, o lapkričio mėnesio šešta yra diena, nuo kurios Italijos įstatymai leidžia prekiauti jaunu, tų metų derliaus vynu – „Novello“.

Šio jauno vyno amžius būna labai trumpas. „Novello“ tinkamas vartoti iki kitų metų gegužės. Tačiau tradiciškai sakoma, kad paskutinis „Novello“ butelis turi būti atkimštas ne vėliau gruodžio mėnesio 31 dienos. Po to jis ima senti ir praranda savo jaunatvišką žavesį. Jaunas vynas turi savitą charakterį, pagal jį sprendžiama apie tų metų vynuogių derlių, bandoma nuspėti būsimus vynų skonio ypatumus.

„Novello“ – raudonas, ne silpnesnis kaip 11 laipsnių Šiaurės Italijos vynas, kurio gamybai gali būti naudojamos visos čia augančios vynuogių rūšys.

Šiemet Italijoje išpilstyta 15 mln. butelių šio vyno. Specialistai mano, kad dėl gamtinių sąlygų 2007-ųjų metų derliaus vynas yra labai aukštos kokybės, bet jo bus pagaminta dešimčia procentų mažiau nei 2006 metais. 

„Bardolino Novello“
 „Bardolino Novello“ yra pirmasis „Novello“, kuriam Italijoje suteikta D.O.C kategorija. Šis vynas gaminamas iš Corvina, Rondinella ir Molinara vynuogių, kurios prinoksta ant kalvų, juosiančių didžiausią Italijos ežerą – Gardą.

 „Bardolino Novello“ išskirtinis aromatas atsiranda dėl savito jo gamybos proceso, vadinamo „carbon maceration“.

Jo ypatybė yra ta, kad naudojamos nepažeistos vynuogės. Jau nuo pat derliaus rinkimo vynuogynuose vaisiai kruopščiai saugomi – vynuogės skinamos tik rankomis ir kraunamos į medines dėžes.

Po to, nespaustos vynuogės supilamos į specialiai paruoštas metalines maceracijos talpyklas, kurios užpildomos anglies dioksidu ir palaikomos 18-20 °C laipsnių temperatūroje. Tokiomis sąlygomis prasideda fermentacija ir, kai vynas pasiekia 4-5 °C alkoholio stiprumą, uogų odelė išskiria savotišką aromatą, kuris ir charakterizuoja „Novello“ vyną.

Po 6-7 fermentacijos dienų vynas perkeliamas į įprastos fermentacijos talpyklas. Šiuo periodu vynuogės vis keliamos į viršų, kad iš odelių išsiskirtų spalva. Taip gaunamas malonaus aromato ir skaidrios spalvos vynas. Jo skonis pilnas ir įvairus, ryškus ir pulsuojantis.

Daugiau apie vyninę>>

Vyninės „Tappo D'oro“ informacija