Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Naujus „Nemateko“ rūkytos mėsos gaminius rekomenduoja maisto specialistai

2004-09-30
Publicējiet savu rakstu

Š. m. rugsėjo 29 d. Rumšiškėse, Liaudies buities muziejuje, buvo pristatyti nauji mėsos perdirbimo įmonės „Nematekas“ BIO gaminiai. Naujų technologijų ir glaudaus bendradarbiavimo su Lietuvos maisto instituto mokslininkais dėka buvo sukurti mėsos produktai, praturtinti specialiais biologiškai vertingais ingredientais, kurie naudingi mitybai ir sveikatai.

„Mūsų įmonė nuolat bando rinkos naujienas, naudingas vartotojui. Ne tik tobuliname įrangą, bet ir bandome kelti mūsų gaminamų mėsos produktų kokybę. „Nemateko“ BIO mėsos produktai, pagaminti vadovaujantis biotechnologijų standartais, yra pirmasis natūralus ir sveikatą stiprinantis maistas, o savo skoniu, kvapu ir sudėtimi šie gaminiai primena tautiečių taip mėgstamus lietuviškus, pagal senolių receptus pagamintus, rūkytus skanėstus“, – sakė „Nemateko“ direktorė Egidija Vaicekauskienė.

„Nematekas“ vienintelis Lietuvoje bei pirmasis Europoje mėsos produktų gamyboje naudoja natūraliu būdu išgaunamas ir ypač sveikatai naudingas, gyvąsias gerąsias daleles – probiotines kultūras. Būdamos biologiškai vertingos, jos teigiamai veikia žmogaus organizmą.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad probiotikai mažina su vėžiniais susirgimais susijusių fermentų aktyvumą, pagerina laktozės įsisavinimą, kalcio absorbciją, aprūpinimą vandenyje tirpiais vitaminais, reguliuoja žarnyno peristaltiką. Iš dalies įrodyta ir teigiama probiotikų įtaka žmogaus imuninei sistemai.

Šios biologiškai vertingos dalelės – viena iš dviejų pagrindinių vadinamojo funkcinio maisto sudėties dalių. Remiantis Europos Sąjungos rekomendacijomis, funkciniu vadinamas toks maistas, kuris turi žymų poveikį organizmo funkcijoms ir sumažina susirgimų riziką. Naujieji „Nemateko“ BIO produktai yra pirmieji ir vieninteliai Lietuvoje gaminiai, kuriuos galima priskirti prie funkcinio maisto grupės.

Vienu iš sveikos gyvensenos receptų tapo funkcinio maisto koncepcija. Nors ji palyginti nauja Europoje, JAV, Kanadoje ir ypač Rytų šalyse, ši mitybos ir sveiko gyvenimo būdo tradicija įdiegta jau praėjusio tūkstantmečio pabaigoje.

Klasikiniai sveikos mitybos principai skelbia, jog mityba, maisto įpročiai, suvartojamo maisto asortimentas ir kokybė turi didelės reikšmės žmogaus sveikatai. Šiuolaikiniam žmogui, norinčiam išlikti sveikam, pasak mitybos specialistų, nebepakanka klasikinių, dažnai įprastų, maitinimosi principų.

„Maiste, kurį suvalgome, kad gautume reikiamą kiekį kalorijų, neužtenka organizmui būtinų svarbiausiųjų vitaminų ir mineralinių medžiagų. Dėl šių medžiagų trūkumo padažnėja tam tikros ligos – tai aterosklerozė, aukštas kraujo spaudimas, vidurių užkietėjimas, nutukimas, tulžies akmenligė“, – sako Lietuvos maisto instituto dr. Algirdas Liutkevičius.

Būtent todėl, pasak šio instituto specialisto, norint išvengti minėtų ligų ir rekomenduojamas funkcinis maistas, kuris kai kuriose pasaulio šalyse jau tapo įprastu kasdieniu maistu.

„Tikimės, kad naujuosius „Nemateko“ BIO gaminius pamėgs lietuviai, besirūpinantys savo sveikata ir mėgstantys pasmaguriauti rūkytais mėsos gaminiais“, – sakė „Nemateko“ direktorė Egidija Vaicekauskienė.

Naudojant naująsias technologijas, į kurias „Nematekas“ investavo 3,5 mln. litų, mėsos perdirbimo įmonė „Nematekas“ gamina šiuos šalto rūkymo BIO produktus: dešras „Lietuviška“, „Aukštaitiška“, „Avienos“, „Vikingu“, „Alksnio“, „Ajero“, „Prūsiška“, „Rugio“, skilandžius „Amūro taikinys“, „Lauktuvių skilandis“ ir kitus produktus.

Apie „Nemateką“
„Nematekas“ – sparčiai auganti Lietuvos mėsos perdirbimo bendrovė, kuri veiklą pradėjo 1994 m. Šiuo metu bendrovė kasdien pagamina 70-80 tonų mėsos gaminių, joje dirba 450 darbuotojų. Bendrovės apyvarta kasmet išauga apie 30 proc. „Nematekas“ kasmet išleidžia 4 mln. Lt naujoms technologijoms ir metodikoms diegti, siekiant pateikti vartotojams patikimą produkciją. Įmonė naudoja itin modernią įrangą. Pirkėjams „Nematekas“ siūlo daugiau nei 200 pavadinimų kiaulienos, jautienos, vištienos ir net kalakutienos gaminių: nuo virtų dešrelių iki skilandžių. Visa „Nemateko“ produkcija yra išimtinai lietuviškos kilmės. Nuo 2000 m. „Nematekas“, vienas pirmųjų Europoje bei vienintelis Lietuvoje, šalto rūkymo gaminiams pradėjo naudoti probiotines kultūras, kurios naudingos žmogaus organizmui.

 „Nematekas“ informacija
Daugiau apie įmonę>>