Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Naujos cukraus rūšys

2006-11-25
Publicējiet savu rakstu

Įmonė „Danisco Sugar“ profesionaliems konditeriams ir kulinarams neseniai pristatė naujas cukraus rūšis.

Perlinis cukrus. Tai suslėgtas cukrus, susmulkintas ir išsijotas įvairaus dydžio (nuo 1400 iki 3000 µm) cukraus granulėmis. Perlinis cukrus dažniausiai naudojamas kepiniams ir konditerijos gaminiams puošti – normalioje kepimo temperatūroje jis netirpsta. Pridėjus spalvą ir kvapą suteikiančių medžiagų galima naudoti, pavyzdžiui, ledų puošimui. Perlinį cukrų taip pat galima naudoti norint saldumynams ir kepiniams suteikti traškumo ar netikėtam įdarų turiniui paruošti.
Kietasis perlinis cukrus 1400 yra atsparesnis drėgmei, o traškusis 3000 suteikia švelnumo pojūtį burnoje – ji   labiau porėtas, su įžiūrimais cukraus kristalais. Kietasis perlinis cukrus atsparesnis kepimui ir šaldymui nei traškusis perlinis cukrus 3000. Pastarojo mažiausios granulės kepamos tirpsta ir suteikia kepiniui blizgesio.

Stambiakristalis cukrus. Tai didelių skaidrių kristalų cukrus, naudojamas kepiniams puošti, saldumynams ir esencijoms ruošti, saldumynų įdaro sudėčiai gerinti. Cukraus kristalai birūs, nesulimpa, yra atsparūs mechaniniam poveikiui, jų dydis nuo 700 iki 1500 µm.
Skaidrūs šio cukraus kristalai gali būti naudojami vietoj balto perlinio cukraus gaminiams puošti – jo kristalai tirpsta lėtai ir sutirština įdarus. Stambiakristalis cukrus normalioje kepimo netirpsta.

Birusis „Fondantas“. Tai labai smulkių kristalų cukrus su džiovintu gliukozės sirupu. Sumaišius su vandeniu jis naudojamas tradicinių glajų gamybai – labai maži cukraus kristalai užtikrina švelnią, vienalytę glajaus tekstūrą, suteikia nuostabų žvilgesį. Biriojo „ Fondanto “ ir augalinio aliejaus bei lecitino mišinys sudaro storą glajaus sluoksnį, kuris ilgiau išsilaiko supakuotas ir žemoje temperatūroje. Glajus iš biriojo „Fondanto“ yra minkštesnis, nei pagamintas iš cukraus miltelių, be to, jo nereikia virti, aušinti ir plakti – pakanka tiesiog sumaišyti su vandeniu. Kepinių paviršius greitai nudžiūna ir tampa glotnus.
Birusis „Fondantas“ tinka ir kepinių bei konditerijos gaminių įdarams gaminti. Galima naudoti kartu su skonį suteikiančiomis ir dažomosiomis medžiagomis, pavyzdžiui, kakava, lakrica, uogų ar vaisių milteliais. Birusis „ Fondantas “ kepiniams suteikia baltesnę spalvą nei cukraus milteliai, o raudonas „ Fondantas “ – nuostabią rausvą spalvą.

Dekoratyvinis cukrus. Jis būna dviejų rūšių – cukraus kristalais ir milteliais, padengtais augaliniais riebalais arba krakmolu. Dekoratyvinis cukrus patvaresnis, todėl dekoravimui tinka labiau nei paprastas cukrus. Jis taip pat tinka puošti ilgai laikomus produktus.
Riebalinis sluoksnis, kuriuo padengtas dekoratyvinis cukrus, prailgina produkto laikymo terminą drėgnose sąlygose ar esant temperatūrų svyravimams. Dėl šio sluoksnio papuošimas išlieka patvaresnis pakuotėje ir sušaldžius, jis neištirpsta ant tešlos su drėgnu ar riebiu įdaru. Riebalai taip pat p adidina cukraus lipnumą, todėl puošiant sunaudojama mažiau cukraus.
Pabarstyti dekoratyvinio cukraus milteliai atrodo tarsi ką tik iškritęs sniegas. Jie naudojami kalėdiniams pyragams, bandelėms, tortams ir keptiems tešlos gaminiams dekoruoti. Šie milteliai geriausiai tinka kepiniams, kurių paviršiaus temperatūra neviršija 30–40 °C, todėl prieš puošdami kepinius, leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Dekoratyvinis cukrus kristalais dažniausiai naudojamas spurgų ir bandelių puošybai. Jis yra tokios pačios baltos kaip paprastas cukrus spalvos. Abu dekoratyvinio cukraus produktai puikiai tinka konditerijos gaminiams puošti.

Daugiau apie įmonę >>

„Danisco Sugar“ ir Meniu.lt informacija