O tiems, kas neketina ieškoti gurmaniškų patirčių svetur ir žada jas kurti savo virtuvėje, pateikiame gausybę pasaulio ir Lietuvos virtuvės meistrų patarimų ir receptų. Pargrįžusius iš atostogų pasitiko ruduo – derliaus metas. Ne tik daržovių ir vaisių. Šį kartą kviečiame mėgautis rudeninėmis jūrų gėrybėmis: omarais, midijomis, jūrų šukutėmis, krabais, krevetėmis... ir, žinoma, austrėmis! Apie jas šiame numeryje rašome ypač išsamiai.
Gėrimų dalyje naudingos informacijos ras įvairiausių skonių mėgėjai. Tiems, kas domisi vynu, įdomus straipsnis apie pastaruosius metus vis stiprėjantį vyną. Kasmet tiriant vyno pavyzdžius laboratorijoje nustatyta, kad per tirtą laiką (1992–2009 m.) skirtinguose vyno regionuose gaminto vyno stiprumas padidėjo nuo 0,2 iki 2,0 proc. pagal alkoholio tūrį. Stipriųjų gėrimų entuziastams – medžiaga apie viskį ir konjaką.
Eiti, ragauti, ieškoti, surasti ir Jums pristatyti geriausius Lietuvos restoranus, misija, kurią su didžiuliu entuziazmu vykdome jau daugybę metų. Dažniausiai kalbame apie sostinės restoranus, bet šį kartą žvalgomės Klaipėdoje. Ir štai mūsų verdiktas: jaukūs pietūs – „Friedricho pasaže“, įspūdinga vakarienė – didingame „Meridiane“, o siautulinga naktis – airiškoje aludėje „Irish Nesė Pub“.
Skanių patirčių geroje draugijoje!