Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Modernioje „Alessi“ virtuvėje – senovinis makaronų ruošimo būdas

2007-06-13
Publicējiet savu rakstu

Italų dizaino fabrikas „Alessi“ po 20 metų petraukos pateikė sprendimą makaronų patiekalų gurmanams – makaronų virimo puodą „Pasta Pot“, išsiskiriantį specifiniu ir neįprastu šio italų virtuvės patiekalo gaminimo būdu. Naudojantis „Pasta Pot“, makaronai verdami naudojant labai mažai vandens, todėl išlaiko tikrą ir natūralų skonį.

Novatorišką puodą „Alessi“ dizaineriai sukūrė bendradarbiaudami su prancūzų kilmės pasaulinio garso virėju Alainu Ducasse‘u ir prancūzu architektu Patricku Jouinu. Iš tikrųjų specifinis makaronų ruošimo būdas, vadinamas „koncentracija“, egzistavo dar antikiniais laikais: jį praktikavo alyvuogių rinkėjai, kai, išsiruošę į alyvuogių giraites, būdavo priversti ruošti pietus turėdami labai mažai vandens.

Kaip teigia Alainas Ducasse‘as, šis makaronų ruošimo puodas – klasikinėje italų virtuvėje nedidelė, bet reikšminga inovacija, leidžianti mėgautis nauju, išgrynintu įprastų makaronų patiekalų skoniu. Naują makaronų skonį lemia tai, jog, verdant makaronus nedideliame vandens kiekyje, jų sudėtyje esantis krakmolas neištirpsta vandenyje.

Kitas „Pasta Pot“ privalumas – puodas yra ypač funkcionalus ir patogus. Juo makaronų su padažu patiekalą galima pagaminti ypač greitai, kadangi tiek makaronai, tiek padažas ruošiami tuo pačiu metu. Pirmiausiai į puodą yra dedami nevirti makaronai, kurie lengvai apkepinami. Tuomet į puodą beriami padažui skirti ingredientai, kurie išmaišomi ir užpilami vandeniu ar sultiniu. Patiekalas verdamas puodą uždengus specialiu dangčiu, puodo turinį reguliariai pamaišant.

Makaronai ir padažas išverdami maždaug per 10 minučių. Gaminant klasikiniu būdu, per šį laiką paruošiami tik makaronai. Be to, visam patiekalui naudojamas tik vienas puodas, kai gaminant klasikiniu būdu tenka naudotis mažiausiai dviem. Pagamintas patiekalas serviruojamas tame pačiame puode.

Puodo kūrėjo Alaino Ducasse‘o teigimu, šis antikinis makaronų paruošimo būdas yra idealus šiuolaikinėje virtuvėje, kai ypač svarbu patiekalo paruošimo laikas ir sveiki maisto gaminimo principai.

Kiekvienam „Alessi“ puodo „Pasta Pot“ savininkui kartu su puodu yra įteikiama specialiai šia proga sukurtų Alaino Ducasse‘o receptų knygelė. Kaip teigia receptų autorius, puodu naudotis taip paprasta, kad receptų knygelę drąsiai galima pakeisti savais eksperimentais.

Italų dizaino namų informacija

Daugiau apie „Alessi“ aksesuarus – www.spekas.lt

„Alessi“ aksesuarų galima įsigyti šiuose salonuose: „Italų dizaino namai“ (Laisvės pr. 125A, Vilnius), „Casa Novitá“ („Domus galerijoje“, P. Lukšio g. 32, Vilnius) ir „Autentic“ (Žvejų g. 4, Klaipėda).