Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

„Miesto sodo“ gurmanišką gardėsį pamėginkite paruošti patys (Kaunas)

2006-03-08
Publicējiet savu rakstu

Restoranas „Miesto sodas“ Kaune kovo mėnesį ruošia ypatingą gurmanišką patiekalą – krevetėmis įdarytus kalmarus.

Kas mėnesį „Miesto sodo“ klientams pateikiamos naujienos yra ne tik profesionaliai paruoštos, bet ir padeda gerinti savijautą bei sveikatą. Pavyzdžiui, jūrų gėrybės yra daugelio mineralinių medžiagų, baltymų, vitaminų šaltinis. Mitybos specialistai žuvimi ar jūrų gėrybėmis pataria lepintis bent du kartus per savaitę.

Restorano virėjai suteikia unikalią galimybę gurmanišką valgį pasiruošti patiems ir atskleidžia jo gamybos receptą bei paslaptį.

Receptas
Aliejų išmaišyti su išspaustomis citrinų sultimis, susmulkinta citrinos žievele, druska, pipirais ir cukrumi. Krevetes, džiovintus pomidorus ir ryžius sumaišyti ir sukimšti į kalmarą. Kalmarą pašlakstyti aliejumi ir kepti 3 minutes konvekcinėje krosnyje. Patiekalas patiekiamas su šviežiomis salotomis, šparagais, citrinos skiltelėmis, apšlakstytas švelniu saldžiųjų paprikų ir grietinėlės padažu.

Žuvies mėsa ir jūrų gėrybės – labai vertingas maisto produktas, susidedantis iš baltymų, riebalų, ekstrakcinių medžiagų, mineralinių druskų, vitaminų, vandens. Žuvyje, lyginant ją su šiltakraujais gyvūnais, yra gerokai mažiau nevisaverčių baltymų, todėl ji lengviau virškinama ir jos maistingosios medžiagos geriau pasisavinamos.

Baltymų žuvies mėsoje yra vidutiniškai 15-20 proc. Labai daug baltymų turi kalmarai. Ypač vertingos žuvyje yra polinesočiosios riebalų rūgštys. Mažindamos cholesterolio kiekį kraujyje, jos taip pat saugo nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų, ypač nuo aterosklerozės. Žuvų riebalai, net esant nuliui laipsnių, lieka skysti, todėl žmogaus organizmas juos gerai pasisavina. Žuvys ir jūros gėrybės yra natūralus riebaluose tirpstančių vitaminų A, D, B1, B2, niacino, folio rūgšties, pantoteno rūgšties, vitamino B12 šaltinis. Jose daug kalcio, fosforo, kalio, jodo, fluoro, vario, cinko.

Per dieną suaugusiam žmogui rekomenduojama 200 gramų žuvies. Tiek pakanka, kad pasisotintume. O jei dar pasirinksime mažai kalorijų turinčią žuvį ir virsime ją be riebalų, ne tik sveikai pavalgysime, bet ir galėsime išlaikyti tinkamą kūno svorį.

Turėdami „Laisvalaikio“ kortelę krevetėmis įdarytus kalmarus galite paskanauti su 25 proc. nuolaida.

Kristina Kučinskaitė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija:
http://laisvalaikis.meniu.lt