Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

LRVVKA prezentacija Druskininkuose

2006-10-13
Publicējiet savu rakstu

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija surengė susirinkimą-prezentaciją, kuri įvyko 2006 m. spalio 8 d. (sekmadienį) 11 val. sveikatos ir poilsio centre „SPA Vilnius“, Druskininkuose, K. Dineikos g.

Patiekalus iš rudens meniu pasiūlė restoranų „Ida Basar“, „Verkiai“ ir „SPA Vilnius“ virtuvės šefai Vytautas Vadeiša, Valius Čepanonis ir Tomas Rimydis, desertus gamino picerijos „Delano“ vyriausioji virėja Rima Ališauskienė bei Rūdiškių amatų mokyklos dėstytojai Alexandr Hey ir Rita Sadauskienė.

„Unilever Lietuva“, priklausanti „Unilever Foodsolutions“ – Pasaulinės Virėjų Draugijų asociacijos partneriui, viena moderniausių ir didžiausių sultinių, padažų, užpilų gamintoja, pasiūlė greitai paruošiamus įvairiausių naujų skonių produktus. Tomas Pipiras „gyvai“ virtuvėje pademonstravo šių produktų savybes.

Vokietijos kompanija „Winterhalter“, profesionalių indaplovių Baltijos šalyse gamintoja, pristatė indų plovimo mašiną. „Winterhalter“ - tai nauja, tačiau itin „kokybiška“ kompanija Lietuvos rinkoje.

„Nematekas” naujienos – saliametės ir vytintos jautienos užkandžiai prie alaus ar vyno, slėgtainiai ir vyniotiniai, vytintos dešros, „ProBio“ linijos produktai, greitai paruošiami vištienos kepsneliai „Čiki“, rūkytos ir virtos dešrelės be konservantų ir kiti unikalūs mėsos gaminiai.

„Santa Maria“ pristatė naujus prieskonius ir jų mišinius: prancūzišką prieskonių mišinį Persillade, XXI amžiaus ryškaus ir gaivaus kvapo žaliųjų citrinų ir pipirų prieskonius, šiuolaikinį citrinų skonio karį, pankolių sėklas, sezamų baltas ir juodas sėklas, natūralios vanilės cukrų, vieną brangiausių prieskonių pasaulyje – šafraną ir kt.

„Bonduelle“ pasiūlė pasaulio virtuvės daržovių mišinius: „World Mix Mediterranea“, būdingą Viduržemio jūros virtuvei, ir „World Mix Mexico“, skirtą tex-mex virtuvei, bei grilyje skrudintus baklažanus, cukinijas, raudonųjų ir geltonųjų paprikų duetą. „Bonduelle“ daržoves tradiciškai ruošė Lenkijos vyr. virėjas Tomasz Szimanski.

„Danisco Sugar“ atstovai pristatė naujienas bei papasakojo, kaip prie konditerijos ir kulinarijos gaminių naudojamas įvairių rūšių cukrus: perlinis, stambiakristalinis, dekoratyvinis, glajinis, rudasis, cukranendrių, cukrus su kakava, cukraus milteliai.

„Dasita“ konditeriai parodė, kaip greitai ir paprastai iš naujos konditerinės žaliavos – natūralios vaisių tyrės – paruošiami aviečių, mango, juodųjų serbentų, marakujos skonių tortai. Tyrės, anot kai kurių renginio dalyvių, taip pat tinkamos ir įvairiems kokteiliams.

Kompanijos „McCain Foods Sweden“ konsultantas Peep Mulenok pasiūlė gruzdintas („fri“) spurgas su įvairių skonių įdaru. Tai, anot konsultanto, visiškai naujas produktas rinkoje.

Žemaitijos regiono stručių selekcijos centro naujiena – greitai paruošiami vakuumuoti šaldyti marinuoti strutienos kepsniai, strutienos kepenų paštetas. Patiekalai iš strutienos tampa vis populiaresniu produktu restoranuose.

„Kemitek“ naujienos – „enMotion“ popieriaus dozatorius, reaguojantis į rankos mostelėjimą, „enMotion“ popierinių rankšluosčių laikiklis, „SmartOne“ tualetinio popieriaus laikiklis, naudojamas jo nepaliečiant ir kt.

Taip pat dalyvavo: „Neo textile“, ūkininkė G.Sakalauskienė, kuri pristatė šviežias uogas ir natūralias uogų tyres. Visiems susirinkusiems buvo įteiktas naujausias leidinio „Restoranų verslas“ numeris su akcijos kuponu.

Meniu.lt ir LRVVKA informacija