Kaip ir ankstesniais metais, taip ir 2007-aisiais Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) veiklos sritys išliks tos pačios – tai prezentacijos, mokymai, nacionaliniai ir tarptautiniai konkursai ir kelionės-stažuotės.
Konkursai
Kovo 29-31 d. planuojame atstovauti Lietuvą Baltijos šalių kulinarijos žvaigždės taurės konkurse, Sankt Peterburge. Kadangi čempionate dalyvauja tik Estijos, Latvijos, Lietuvos, Suomijos ir Rusijos virėjų komandos, tai šis konkursas puikiai tinka virėjams, kurie turi mažiau patirties tarptautiniuose konkursuose ir norėtų išbandyti savo jėgas bei pasisemti profesinės patirties.
Sieksime, kad komandą „Gintarinis aljansas“ papildytų dar neatskleisti talentai ir kartu su jau jėgas išbandžiusiais virtuvės šefais šių metų spalio 3-6 d. atstovautų Lietuvą jau 3-jame Kremliaus kulinarinės taurės čempionate, Maskvoje. Tikimės, kad šiais metais Lietuvos virtuvės meistrų komanda įgytomis žiniomis įrodys, kad gali būti stiprūs kiekvienos šalies varžovai ir sieks pergalės su dar didesniu entuziazmu.
Kursai
Šiais metais planuojame gausius profesinius mokymus, supažindinant su pasaulio virtuvių ypatumais.
Sulaukęs didžiulio susidomėjimo ir išskirtinio populiarumo, Lietuvoje jau keletą kartų viešėjęs ekskliuzyvinis šefas Kurtas Schelleris vasario 8-9 d. „Baltic Master“ mokymo centre dalinosi savo ilgamete patirtimi, vesdamas profesionalų tobulinimosi kursus. Tapęs Lenkijos virtuvės šefų asociacijos prezidentu, Kurtas Schelleris nepamiršta ir Lietuvos virėjų. Šių kursų tema buvo „Pasaulio nacionalinių virtuvių ypatumai: rytietiškos, šveicarų, prancūzų, japonų, meksikiečių, tailandiečių, amerikiečių virtuvių bruožai“.
Taip pat organizuosime italų virtuvės keturių seminarų ciklą. Džiugu, kad italai, vieni iš geriausių virtuvės meistrų pasaulyje, kovo 5-7 d. „Baltic Master“ mokymo centre vėl parodys savo puikius sugebėjimus kursuose „Itališkos virtuvės pagrindai“ bei kovo 8-10 d., demonstruodami, kaip pagaminti įvairiausius patiekalus ir užkandžius iš mėsos kursuose „Mėsa itališkoje virtuvėje“. Gegužės 7-9 d. pademonstruos italų virtuvę ruošdami patiekalus ir užkandžius iš žuvies, o lapkričio 5-7 d. užbaigs savo 2007 m. pasirodymus Lietuvoje įrodydami italų virtuvės pranašumus, nuosekliai pademonstruodami desertų ruošimo paslaptis.
Šiuos italų virtuvės k ursus Lietuvoje ves Silvio Salmoiraghi – akademijos „ALMA“ profesionalus mokytojas, itališkos virtuvės populiarintojas Strasbūre, Paryžiuje, Tokijuje, Milane, Dubline. Sausio mėn. pabaigoje Silvio Salmoiraghi dalyvavo pasaulinio masto „Bocuse d’Or“ konkurse kaip vienas iš 24 geriausių pasaulio virėjų.
Susirinkimai – prezentacijos
Šiais metais esame suplanavę 5 prezentacijas įvairiose Lietuvos vietose: aplankysime Panevėžį (vasario 25 d.), priminsime apie asociacijos veiklą Kaunui, pavasarį vėl apsilankysime pajūryje. Organizuodami prezentacijas įvairiuose Lietuvos miestuose siekiame kelių tikslų: norime, kad naujienos ir žinios neaplenktų ir nuošaliausių Lietuvos kampelių ir tuo pačiu jau „sueuropėjusiems“ didžiųjų miestų virėjams būtų priminti tikrieji nacionalinės virtuvės bruožai.
LRVVKA 2007 metų renginių sąrašas:
Papildomai numatoma (neplaniniai renginiai):
Lietuvos Grilio čempionatas WACS Europos regiono konferencijosPastaba. Renginių datos ir vietos gali keistis. Informacija bus pateikiama tinklapyje www.lrvvk.lt .
Klausimai priimami tel. (8 5) 2723171, 8 611 26658, el paštu zydrune@lrvvk.lt , loreta@lrvvk.lt , info@lrvvk.lt
LRVVKA informacija