Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos 2005 – ųjų metų veiklos planai (LRVVKA)

2005-02-25
Publicējiet savu rakstu

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) 2005 – ųjų metų veiklos planai

1. Surengsime teminius seminarus-prezentacijas ( vasario 6 d. Vilniuje, kovo 6 d. Kaune, balandžio 17 d. Klaipėdoje, birželio 19 d. Panevėžyje, rugsėjo 18 d. Vilniuje, spalio 23 d. Marijampolėje). Stengsimės suteikti naudingos informacijos ir idėjų, ruošiant naujus patiekalus Valentino dienai bei Velykoms. Vasaros sezono atidarymo prezentaciją planuojame Klaipėdoje. Stiprindami ryšius su Šiaurinėje Lietuvos dalyje dirbančiais restoranais surengsime prezentaciją Panevėžyje. Organizuosime prezentaciją Marijampolėje ir išvyką į UAB „Arvi ir Ko“ specializuotą kalakutų skerdyklą ir mėsos perdirbimo cechą. Prezentacijų metu siūlysime rėmėjams pristatyti naujausią viešojo maitinimo rinkoje produkciją, profesionalią įrangą ir virtuvės reikmenis bei supažindinti su akcijomis ir nuolaidomis. Taip pat prezentacijų metu sieksime stiprinti supratimą ir gilinti žinias apie klasikinę kulinariją. Tai bus trumpai pateikiama informacija apie įvairių Europos šalių klasikinės virtuvės ypatumus.

2. Organizuosime stažuotes ir kursus kulinarijos-konditerijos srityje. Sausio 22-30 d. buvo suorganizuota pažintinė kelionė-stažuotė į Pasaulinį virėjų konkursą BOCUSE d’OR , kuris vyko sausio 25-26 d., Lione, Prancūzijoje.
Kovo 11-13 d. UAB „Baltic Master“ mokymo centre surengsime Kurto Schellerio profesionalų tobulinimosi kursus, kurių metu galėsite susipažinti su graikiškos, šveicariškos, prancūziškos, ispaniškos, netradicinės angliškos ir Šiaurės Europos šalių virtuvių ypatumais.
Per 2005-uosius metus planuojame surengti virėjams profesinius anglų kalbos kursus.

3. Siekdami užmegzti artimesnius ryšius ir pasidalinti patirtimi su kaimyninių šalių virtuvės šefų asociacijomis planuojame dalyvauti tarptautiniuose konkursuose. Stiprinsime ryšius su kaimynine Rusija. Vasario 16-19 d. dalyvausime Baltijos šalių kulinarijos žvaigždės taurės laimėjimo konkurse, kuris vyks Sankt Peterburge. 3-iosios tarptautinės specializuotos gastronominės parodos „EuroHoReCa 2005“ metu vyks Baltijos šalių čempionatas, kuriame varžysis atstovai iš Lenkijos, Vokietijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Danijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos.
Taip pat planuojame dalyvauti tarptautiniame Lenkijos menkės čempionate, kuris vyks balandžio 29 – gegužės 1 d. Gdanske. Pernai lietuvių komanda menkės čempionate „Trijų nugalėtojų taurė“ laimėjo I-ąją vietą. Tikimės, kad šiais metais pavyks taip pat profesionaliai pasiruošti ir pasiekti aukštų rezultatų.

4. Planuojame konkursus ir čempionatus jaunimui.
Kartu su kompanija „Bonduelle Polska Sp.“ organizuojame konkursą „Žalioji Bonduelle kepurė 2005“, kurio atranka vyks kovo – balandžio mėn. Jau antrą kartą virtuvės meistrai turės galimybę dalyvauti atrankoje. Į konkurso finalą, kuris vyks gegužės mėnesį Lenkijoje.
Gegužės 21-22 d. Vilniaus raj. surengsime Grilio čempionatą jaunimui.
Šiais metais stengsimės kuo aktyviau pritraukti jaunimą, kad atskleistų savo talentus ir išmėgintų jėgas kepsnių srityje bei pasisemtų profesinės patirties iš kolegų.
Lapkričio 19-20 d. Vilniuje vyks „Jaunųjų virėjų konkursas“, kurio metu sieksime stiprinti jaunųjų virėjų profesinius įgūdžius kulinarijos ir konditerijos srityje.

5. Rugpjūčio 13-14 d. jau trečius metus organizuosime Šv. Lauryno – virėjų globėjo dienos – paminėjimą, surengiant nariams ir rėmėjams šventę ir tuo pačiu siekiant glaudesnio bendradarbiavimo tarp produktų gamintojų, tiekėjų bei vartotojų. 

6. Vienas iš pagrindinių asociacijos tikslų – tapti Pasaulinės virėjų asociacijos nare. Siekiant bendrų interesų su Pasauline virėjų asociacija, išplėsime savo veiklą ir kelsime asociacijos prestižą, užmezgant naujus ryšius su kitų šalių organizacijomis bei stiprinsime tarptautinę veiklą. 

LRVVKA informacija