Didžkukuliai, baravykienė, „Karčemos“ vėdarai, Smetoniškai paruoštas triušienos troškinys – tai tik keletas charakteringų, tačiau reprezentatyvių „Bernelių užeigos“ patiekalų. Dauguma patiekalų yra išskirtiniai, lietuviški, kurių nepakitusią receptūrą restoranas išlaikė daugybę metų. Maistui gaminti naudojamos šviežios žaliavos, kurios kruopščiai atrenkamos iš patikimų tiekėjų.
Meniu čia keičiamas du kartus per metus – lapkritį ir gegužę. Kiekvieną kartą keičiant meniu restorano virtuvės komanda siekia klientams pateiktį kažką naujo, neragauto ar seniai pamiršto. Čia galima rasti tiek tautinio paveldo sertifikatą atitinkančius patiekalus, tiek sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės rekomenduojamus ir kartu su restorano virtuvės šefais sukurtus sveikus, lietuviškus patiekalus. Meniu platus, siūloma daug skirtingų patiekalų bei galimybių išrankiausių klientų skoniams. Vienu metu erdviame restorane šurmulingai pavalgys bei smagiai praleis pietus ar vakarą nuo 80 iki 100 žmonių.
Mažiesiems svečiams siūlomi gardūs ir smagūs patiekalai: kiekvienas berniukas gali tapti piratų laivo kapitonu, o mergaitė – nuostabios karietos princese, vaikai gali „grumtis“ su skaniausiu pieniškų dešrelių „Aštuonkoju“, ar pasinerti į animacinį greičio pasaulį mėgaujantis Žaibo „McQueen‘o“ pietumis.