Jei susitiktume Paryžiuje, Kopenhagoje ar Barselonoje, tikriausiai tiek laiko skirtume vakarienei ir mes. Leistume sau mėgautis, tyrinėti naujus skonius, ragauti ir nepastebėti, kad laikrodis jau seniai rodo po dešimtos. Lėta vakarienė, maloni aplinka ir bendravimo teikiamas malonumas - tai, ką šiandien esame užmiršę būdami savo kasdienybėje. Norisi sustoti, atsiverti pasauliui ir tuo pačiu grįžti prie vakarienės tradicijos.
Sweet Root restorane kartu su Jumis kuriame savo vakarienės
ritualą. Pas mus nepasisotinsite greitai - trumpam užsukę prieš teatro ar kino
seansą. Ir po intensyvios darbo dienos vieno patiekalo alkiui numalšinti tikrai
neužteks. Vakarienę matome be bulvyčių fri,
coca cola, burgerių, vištienos krūtinėlės ar šviežių uogų žiemą…
Atsilaikėme ir prieš populiariąsias Cezario
salotas. Jų neturime. Kaip neturime ir baltų staltiesių, nes manome, kad
mūsų ruošiamas maistas nėra prabanga, kurią galima sau leisti vos kartą į
mėnesį. Neturime ir degustacinio meniu bei savo patiekiamo maisto
neskaičiuojame kąsniais. Mes ruošiame tradicinę, trijų patiekalų ir deserto
vakarienę. Ji Nedaloma. Neskaidoma. Vientisa, išskirtinai sezoniška,
subalansuota ir apgalvota iki paskutinio potėpio lėkštėje.
… Iš pradžių jus
pasitiks krosnyje keptas pastarnokas su kviečiais ir briuselio kopūstais. O
galbūt - švelnus sultinys su plėšyta antiena, grūdėtomis garstyčiomis ir
marinuotais žaliais pomidorais. Jo bus būtent tiek, kiek reiks jūsų gomuriui
sužadinti. Taip, jis tikrai prašys dar, todėl druskoje kepta kaliaropė ar
‘canelloni’ su trintomis bulvėmis ir džiovintais baravykais puikiai tiks į
kompaniją. Ir tuomet tikrai būsite pasiruošę ragauti pagrindinį patiekalą:
troškintą ėrieną, iš mūsų partnerių ekologinio ūkio, su kruopštumu atrinktą ir
branditą jautienos nugarinę, ar šviežią starkį…
Sakote, jau laikas namo, skubate? Labai norėtume, kad užsukę
pas mus, laikrodžius tiesiog pamirštumėte. Nes ten, už kampo, jau lūkuriuoja
jūsų desertas. Garuose virtas morengas ir
tamsiojo belgiško alaus karamelė, o galbūt burokėlių pyragas su kadagio uogų
ledais, lydimas Martinez 47
kokteilio, Picolit vynuogių statinėse
10 metų brandintos grapos ar tiesiog puodelio tirštos ir išraiškingos espresso kavos. Maisto kritikė Gail
Simmons buvo teisi: “There is no better way to bring people together than with
the desserts”. Todėl tiesiog leiskite sau būti. Būti atviriems. Būti kartu.
Būtent toks ir yra mūsų tikslas - sustabdyti jus. Leisti atsikvėpti ir atskleisti jums skonių
įvairovę, užpildyti vakarą ar tingią savaitgalio popietę prasmingu laiku,
sukurti pojūčių harmoniją, nuspalvintą jūsų pačių bendravimu, dėmesingumu
maistui ir natūraliu smalsumu.
Taip, mes mokame kalbėtis su maistu bei gėrimais. Darome tai
nuoširdžiai, atvirai, su švelniu tobulybės prieskoniu blizgindami kiekvieną
taurę restorane ar kruopščiai atrinkdami kiekvieną ingredientą lėkštėje.
Viskas, ko tikimės iš jūsų - kad būsite tikri savo atvirumu, kad priimsite mus
tokius, kokie esame ir susėdę prie vakarienės stalo sustosite bei ramiai
kalbėsitės. Apie tai, kokias skonio spalvas matote ir jaučiate, kokią emociją
jums tai kelia bei apie tai, kaip sekasi jūsų vaikams mokykloje, kokį spektaklį
rinksitės kitą savaitę, ar ką padovanoti krikštadukrai gimtadienio proga.
Nes tikime, kad vakarienė gali tapti malonia kasdienybe.