Pernai čempionatas tapo atviras kaimyninių šalių komandoms, tarptautine tampa ir vertinimo komisija, į kurią kviečiami dirbti apie vyną ir maistą rašantys bei saldumynus profesionaliai galintys vertinti žurnalistai. Anot čempionato sumanytojo Arūno Starkaus, per penkerius metus varžyboms buvo pateikti 82 vyno ir desertų deriniai, ir kokybės kartelė kasmet kyla. Laimėtojais negali būti visi, tačiau dalyviai čia gali pasisemti idėjų, pažiūrėti, kaip dirba geriausi Lietuvos ir užsienio konditeriai, kaip kūrybingai prie desertų gali būti derinamas vynas. „Varžybomis skatiname vyno platintojus atvežti daugiau saldaus vyno, o restoranus – pagalvoti apie kūrybingus desertus. Trečius metus iš eilės renkame lietuviškiausią desertą, taip ragindami dalyvius apmąstyti lietuviškos saldžiosios virtuvės pagrindus, – kalbėjo A. Starkus. – Kita vertus, nemažas dalyvių skaičius leidžia apibendrinti lietuviškos desertų kultūros namuose ir restoranuose tendencijas. Prieš dvejus metus daug komandų prie deserto derino „Riesling“ ir sausą vyną, pernai buvo daug šokolado ir trumų. Įdomu, kuo dalyviai stebins šiemet ir kokius desertus valgysime artimiausius metus.“
Varžybas organizuoja Someljė mokykla, Lietuvos someljė asociacija ir Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.
Ankstesnių Vyno ir desertų derinių čempionatų nugalėtojai:
2010 m. dalyvavo 12 komandų. Nugalėjo Rasa Starkuvienė ir Milda Sužiedelytė (Vyno klubas).
2011 m. dalyvavo 16 komandų. Nugalėjo Andrius Valčiukas (Vyno klubas) ir Vytautas Samavičius (Momo grill, La Cle).2012 m. dalyvavo 15 komandų. Nugalėjo Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas, Renata Ozarovska (Time).2013 m. dalyvavo 22 komandos. Nugalėjo Justinas Kapkovičius ir Renatas Jauniškis (IDW Esperanza).2014 m. dalyvavo 17 komandų. Nugalėjo Gasparas Fernandesas ir Justina Golumbeckaitė (Dublis1).
Dalyvius kviečiame registruotis: info@someljemokykla.lt, tel. nr. (8 5 ) 215 94 38.
Dėl papildomos informacijos kreipkitės: Agnė Dirgėlienė, Someljė mokyklos direktorė, tel. nr. (8) 68505060