Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Viešojo maitinimo ir Maisto pramonės technologijos ir įrenginių katedrų dėstytojai kartu su Žemės ūkio ministerija lapkričio 21-22 dienomis organizavo respublikinius profesijos mokytojų kvalifikacijos tobulinimo kursus „Maitinimo organizavimas ir konditerijos gaminių gamybos naujovės“.
Per dvi dienas buvo perskaityti aštuoni pranešimai aktualiais klausimais. Kursuose pateiktos naujausios žinios apie patiekalų sudedamųjų dalių derinimą, šokolado panaudojimo galimybes konditerijos gaminių gamyboje, konditerijos gaminių gamybos naujoves, sanitarinius reikalavimus maitinimo įmonėms, maisto gaminimo patalpų sanitarinės priežiūros produktų naujoves ir kt. Po teorinių paskaitų vyko praktiniai užsiėmimai ir naujų gaminių degustacija.
Pranešimus skaitė Kauno kolegijos lektoriai: Vladas Peleckis, Kastytis Steponavičius, Marija Steponavičienė, Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto Maisto produktų technologijos katedros lektorė Žydronė Valatkevičienė, Kauno maisto pramonės mokyklos profesijos mokytoja ekspertė Marytė Petkevičienė, Kauno miesto Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos Maisto skyriaus inspektorė Danutė Christauskienė, atstovai iš UAB „Manjana“, UAB „Panemunės Eglė“.
Kursų dalyviams buvo pasiūlyta dalyvauti ekskursijose: pirmą dieną susipažinti su Maisto pramonės mokyklos praktine baze, antrą – aplankyti AB „Kraft Foods Lietuva“.
„Šie tobulinimo kursai – bendras kruopštaus Kauno kolegijos, Kauno technologijos universiteto ir Kauno maisto pramonės mokyklos dėstytojų bei praktikų iš maitinimo ir maisto pramonės įmonių darbo rezultatas. Žinios naudingos tiek dėstytojui, tiek studentui. Todėl ypač džiugu, kad ir mūsų studentai aktyviai dalyvavo šiame renginyje,“ – mano lektorė Alvija Šalaševičienė, einanti Kauno kolegijos Maisto pramonės technologijos ir įrenginių katedros vedėjos pareigas.
Kauno kolegijos Technologijų fakulteto
Maisto pramonės technologijos ir įrenginių katedros informacija
Meniu.lt nuotraukos