Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kulinarinė savaitgalio popietė. Meksika

2007-09-30
Publicējiet savu rakstu

Avokadas kartais dar vadinamas miško sviestu. Ir iš tikrųjų iš šio vaisiaus galima pasigaminti tikrą sviestą. Sutrinkite avokadą, juodas alyvuoges bei česnaką ir tepkite ant juodos ar baltos duonos. Tačiau šiandien iš šio vaisiaus pasiūlysime pasigaminti vieną iš tradicinių meksikietiškų patiekalų.

Guacamole – avokadų grūstinė
Kulinariniai šaltiniai mini, jog tai iš senųjų actekų (Nahuatl) laikų atkeliavęs patiekalas, tad logiška, kad ir jo vardas atkeliavo iš tų pačių laikų. Ahuacatl reiškė avokadą, o molli – padažą. Tuomet tai buvo sotus ir dėl vitaminų pakankamai naudingas patiekalas. Autentiškai skambantis ahuacamolli šiandien vadinamas guacamole. Guacamole laikomas tradiciniu Meksikos patiekalu. Jis mėgiamas visoje Centrinėje Amerikoje, Kuboje, Venesueloje, tad pasigaminkime ir mes.

Jums reikės...

1 prinokusio avokado;
1/2 žalio „čili“ pipiro (jalapenjo ar serrano);
2 arbatinių šaukštelių susmulkinto svogūno;
1/2 skiltelės susmulkinto česnako;
1/2 žaliosios citrinos sulčių („laimas“);
1 šaukšto kalendros lapelių;
3 šaukštų susmulkintų pomidorų ir žiupsnelio druskos.

Grūstuvėje ar dubenyje į tyrę sutrinkite susmulkintą svogūną, česnaką ir „čili“ pipirą. Perpjaukite avokadą pusiau ir šaukštu iškabinkite minkštimą iš kieto apvalkalo bei sudėkite į grūstuvę. Tuomet sudėkite supjaustytą pomidorą, kalendros lapelius, užberkite druskos ir išspauskite žaliosios citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite bei patiekite papuošę supjaustytais ridikėliais ir kukurūzų traškučiais.

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt)
A. Bružo receptas ir asmeninės nuotraukos
Meniu.lt informacija