Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Klubas supasaulietintos bažnyčios patalpose (svetur)

2005-10-22
Publicējiet savu rakstu

Šios virtualios pažintinės kelionės metu supažindiname Jus su naujomis ir originaliomis idėjomis, taikomomis įvairių Europos šalių restoranuose. Šiandien praverkime netoli Milano (Italija) esančio klubo „Paradise Connection“ duris.

Kokteilių barų evoliucija
Kokteilių barai Italijoje šiuo metu yra labai populiarūs nepaisant to, ar rūkyti juose draudžiama, ar ne. Viena pagrindinių jų populiarumo priežasčių – taip vadinamos „laimingos valandos“, kurių metu barų lankytojai vaišinami nemokamais, dažniausiai į valgiaraštį neįtrauktais ir paprastai į alaus ar kokteilio kainą įskaičiuojamais užkandžiais. Daugeliu atvejų, ypač jauniems žmonėms, šie užkandžiai tampa pietų restorane pakaitalais, o pats kokteilių baras – ramia vieta pabendrauti, susitikti su draugais.

Ši kokteilių barų naujovė labiau skirta turtingesnei, po pietų besilankančiai auditorijai. O svarbiausias šiais laikais atidaromų barų-klubų bruožas – malonų poilsį garantuojantis interjeras ir gyvos muzikos vakarai. Pavyzdžiui, klubas „Paradise Connection“ yra įkurtas supasaulietintos XIV amžiaus bažnyčios patalpose, Cusago mieste, netoli Milano. Roberto Guerinis, įsimintinų „kosmoso amžiaus“ daiktų kolekcionierius, „kosminėje“ ir teatrinėje salėse, tarp gotikinių arkų ir originalių freskų, sudėliojo 1960-1970 metų baldus bei interjero detales. „Kosminė“ salė lankytojams atvira nuo 14.00 iki 18.00 valandos, o teatrinė – nuo 20.30 iki 3.00 valandos ryto. Šiose patalpose rodomi vaidinimai, kabaretų spektakliai, vaizduojamieji menai, vyksta diskžokėjų pasirodymai. Kokteiliai klube kainuoja nuo 10 iki 20 eurų. Maistas ruošiamas tiktai sekmadieniais, kuomet klubas atidaromas vėlyviems pusryčiams (10 eurų).

Klubo adresas: „Paradise Connections“, Via de Gasperi 2, Cusago, Italija.

Gintarė Jankauskaitė
„Restoranų verslo“ Nr. 5/2005 (9) informacija