Daugeliui vilniečių jau žinoma, kad keletą metų Bokšto g. 1 veikianti „D'Oro“ kavinaitė atidaroma nuo ankstaus ryto. Joje prie puodelio šviežiai maltos, aromatingos pupelių kavos galite pavartyti naujausius dienos laikraščius ar žurnalus. Įsitaisę prie lango, lengvai pusryčiaudami, galite stebėti, kaip lėtai bunda miestas. Kad ir kada užsuktumėte į „D'Oro“ kavinaitę, joje visuomet yra jauku, tvyro kavos kvapas.
„O svarbiausia – viskas ir visada „D'Oro“ kavinaitėje yra šviežia, – garantuoja jos savininkas Sigitas Čepulis. – Ir maistas, gėrimai, ir kava“.
„D'Oro“ kavinaitėje galėsite rinktis iš daugiau nei penkiasdešimties kavos rūšių. Į nedidelę, jaukią kavinukę rūšinė regioninė arabika atkeliauja iš pačiuose egzotiškiausiuose pasaulio kampeliuose esančių kavos plantacijų: Dominikos Respublikos, Havajų salų (JAV), Kolumbijos (Pietų Amerika), Etiopijos (Afrika), Indonezijos, Nepalo Himalajų ir kitur. Kavinukėje galėsite užsisakyti jūsų smalsumą sužadinusios kavos puodelį ar paprašyti jos daugiau – išsinešti į namus. Darbuotojos pupeles sumals ir dailiai supakuos.
Mėgstantys eksperimentuoti ir palepinti gomurį vis naujais skoniais galės rinktis iš didelės natūraliai aromatizuotos kavos pasiūlos.
Specialiai espreso kavai gaminti „D'Oro“ kavinaitės meniu – apie dešimt įvairiausio skonio kavos mišinių. Švelnesnio skonio „Luciano“, aromatingas „Davinci“, italų skonio „Paganini“ ir kiti. Šios greitai geriamos, dar vieno gurkšnio gėrimu vadinamos kavos yra gaminamos italų „Cimballi“ kavos aparatu. „Kavos gurmanui šis pavadinimas tiek pat svarus, kiek ir „Mercedes“ pavadinimas automobilininkui“, – kavos aparato kokybę nusako S. Čepulis.
Pats S. Čepulis – aistringas kavos mėgėjas. „Šią kavinaitę nusižiūrėjau jau seniai. Vis pasvajodavau, kad kada nors ši puiki vieta bus mano, – šypsosi S. Čepulis. – Visada gauni tai, ko labai stipriai nori“. Pradėjęs vadovauti kavinei jis plėtė paslaugų asortimentą, pagerino aptarnavimo kokybę.
„Prie kavos aparato stovinčios darbuotojos yra ne tik kvalifikuotos, bet ir mėgsta kavą bei moka ją paruošti. Nes jei tarp kavos ir kliento atsidurs žmogus, neturintis kavos jausmo, nemokantis su ja elgtis, net ir aukščiausios kokybės kava nebus skani“, – itin svarbų žmogiškąjį veiksnį pabrėžia S. Čepulis.
Prie kavos – saldėsiai
Pravėrus „D'Oro“ kavinaitės duris pakvimpa ne tik kava ir arbata, bet ir gardžiu šokoladu. Čia bendradarbiaujama su „AJ šokolado“ manufaktūra, gaminančia šokoladą rankiniu būdu, pagal geriausius belgų šokolado gamintojų receptus ir tradicijas.
Šalia gaminių iš šokolado – švieži tortai, įvairūs kepiniai. Besikalbant su S. Čepuliu pro duris įeina dar šiltų bandelių padėklu nešinas žmogus – kavinaitės bendraturtis Algimantas Bubnelis. Iš meniu galėsite rinktis čia pat gaminamus desertus, yra ledų.
Labiau praalkusieji kavinėje gali pasistiprinti lengvais pusryčių patiekalais – omletais, karštais sumuštinukais, yra įvairių salotų, kepami blyneliai. Siūlomas platus šviežiai spaustų sulčių ir jų kokteilių asortimentas. Besidžiaugdami pavasariu neįvertinote apgaulingo jo oro ir peršalote? „D'Oro“ kavinaitėje paprašykite imbiero gėrimo. Jam pagaminti sumalama tiek imbiero, kad visos ligos išgaruos it lengvas dūmelis.
Vasarą kavinė keliama į kiemelį
Orams atšilus, apie gegužę, besiplečianti „D'Oro“ kavinukė savo lankytojus pakvies į vidinį kiemelį – juk pavasarį, vasarą taip norisi būti gryname ore. Kieme bus sumontuota turkiškai kavai ruošti reikalinga įranga.
O jei „D'Oro“ kavinaitėje jums taip gera, kad apėmė noras dalytis, parašykite laišką-dovaną jums brangiam žmogui. Išsirinkite atviruką, ant kurio pavaizduota patikusi kava, užrašykite keletą žodžių bei adresą ir atiduokite atviruką kavinės darbuotojams. Jie pasirūpins, kad pašto darbuotojai šį kava kvepiantį laišką įteiktų jūsų artimam žmogui tiesiai į rankas.
Su „Laisvalaikio“ kortele – 20 proc. nuolaida sąskaitai.
Elena Nikonovaitė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija