Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kavos aparatų rinkoje atsiranda alternatyvų (UAB „Vendor Lietuva“)

2005-12-22
Publicējiet savu rakstu

Gera kava – labai svarbus kavinės, restorano ar baro akcentas. Norint išgauti gerą kavos skonį, nepakanka tik kavos pupelių, tam reikalingi ir profesionalūs kavos aparatai. Atradę nišą šioje srityje, į maitinimo rinką atėjo suomių kapitalo UAB „Vendor Lietuva“, siūlanti profesionalius itališkus, šveicariškus ir vokiškus kavos aparatus.

Saulius Pečiulis, UAB „Vendor Lietuva“ direktorius, sako, kad žygį į Baltijos rinką bendrovė pradėjo prieš 3 metus nuo Estijos ir Latvijos, o dabar dirba ir Lietuvoje. Jis teigia, kad Lietuvoje gerų profesionalių kavos aparatų siūlančių bendrovių nėra daug, o tokių, kurios tiekia ir profesionalius aparatus, ir kokybišką kavą – vos kelios.
Ponas Pečiulis pastebi, kad kavos kokybė priklauso nuo kavos aparato, kavos pupelių ir žmogaus, kuris ruošia kavą. Yra svarbu tinkamai sureguliuoti aparatą pagal tam tikrą kavos rūšį, taip pat svarbu darbuotoją apmokyti dirbti su kavos aparatu bei paruošti gerą kavą. Ruošiant kavą, svarbiausia – tinkama kavos ir vandens proporcija, vandens temperatūra bei garų slėgis. Nepakankamai prisitraukusi kava būna silpna ir beskonė. Per didelė ekstrakcija taip pat suteikia nemalonų skonį. Visa tai gali subalansuoti tinkamai sureguliuoti kavos aparatai ir už baro dirbančių žmonių žinios.

Kaip pasirinkti aparatą?
Renkantis kavos aparatą, svarbu atsižvelgti į savo poreikius ir galimybes. Horeca sektoriuje kavos aparatas turi būti pritaikytas intensyviam naudojimui. Kitas svarbus aspektas – ar bare dirbs tikras kavos virimo profesionalas – barista? Jei taip, jums tinka klasikinis vienos ar kelių grupių espresso kavos aparatas su atskiru kavos malūnu. Jei siekiate, kad jūsų darbuotojai būtų universalūs ir bet kuris iš jų galėtų paruošti gerą kavą – rinkitės super automatic kategorijai priskiriamą kavos aparatą, kuris vieno mygtuko paspaudimu paruoš puikią latte machiato, mochacino ar kitą kavos gėrimą.

Kokybiškiausi – itališkieji
Italai, pirmieji į Europą atvežę kavą, tvirtina, kad puodelis kvapios kavos yra malonumas. Tai – dienos pramoga, kuri ypač pataiso nuotaiką, kai užgriūva bėdos. Atsiradus kavai be kofeino, šiuo gėrimu galima mėgautis ne tik dieną ar po pietų, bet kada tik norisi. Kai iš kavos pupelių pašalinamas kofeinas, kitų naudingųjų medžiagų koncentracija padidėja. Tai galima palyginti su duonos skrudinimu. Iš skrudinamos duonos išgaruoja vanduo, todėl ji tampa kaloringesnė už šviežią.
Italų gamybos aparatai yra vieni kokybiškiausių rinkoje, o taip yra todėl, kad italai geria daug kavos ir žino, kas yra kokybė ir koks turi būti geras skonis.
UAB „Vendor Lietuva“ maitinimo rinkai siūlo „Nuova Simonelli Aurelia“ – klasikinį itališką espresso kavos aparatą. Šis aparatas ypač funkcionalus ir yra išskirtinės kokybės bei dizaino. Viena iš naujausių jo funkcijų – pagamintų gėrimų apskaita. Aparatas turi įmontuotą valdymo bloką ir jūs bet kada galėsite matyti, kiek ir kokių gėrimų pagaminta. Automatinis pieno plaktuvas su termometru, išjungiamas puodelių šildytuvas su laikmačiu, 14 litrų boileris ir 4,5 kW galia – tai tik kelios iš daugelio šio dviejų arba trijų grupių aparato funkcijos.
Iš super automatic kategorijos „ Vendor Lietuva “ siūlo rinktis vokiškus „Bremer“ arba šveicariškus „Franke“ kavos aparatus.

Pasirinkimo laisvė
Už kavos aparatus kavinės, restoranai gali atsiskaityti sudarydami ilgalaikes bendradarbiavimo ir kavos tiekimo sutartis su „Vendor Lietuva“, tuomet reikės mokėti nedidelį mėnesinį mokestį ir nesukti galvos dėl kavos pirkimo ar kitų rūpesčių. Puodeliais, servetėlėmis, pienu ir cukrumi taip pat pasirūpins „Vendor Lietuva“.
Galima pasinaudoti ir lizingo bendrovėmis, t. y. pirkti aparatą išsimokėtinai. Kavos aparatą galima ir nuomotis.

Daugiau apie UAB „Vendor Lietuva“ >>

UAB „Vendor Lietuva“ informacija