Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kavinėje prie Vingio parko – ir reliktiniai Kijevo kotletai, ir savos gamybos ledai (Vilnius)

2007-07-31
Publicējiet savu rakstu

Padoraus maitinimo Vilniaus žaliojoje zonoje – Vingio parke – ar jo prieigose pasigendantieji, atrodo, turės liautis bambėję. Prieš pramogaujant parke ar vėliau būti greitai ir maloniai aptarnautam bei paskanauti geros kokybės maisto galima neseniai atidarytoje viešbučio „Crowne Plaza Vilnius“ lauko kavinėje. Šiokiadieniais 12-15 val. čia siūlomi ir dalykiniai pietūs.

Iki šios kavinės jokios maitinimo vietos lauke M. K. Čiurlionio gatvėje nebuvo. Tad įrengti pačią pirmąją viešbutininkai skubėjo dar vasaros pradžioje. Tiesa, įgyvendinti sumanymą pavyko tik vasarai įsibėgėjus.

„Nežinau, kas šiais laikais vyksta Lietuvoje. Atrodo, daugeliui firmų neberūpi klientai. Žmonės turi kovoti už tai, kad gautų, kas priklauso“, – vargus dėl kavinei dar rudenį užsakytų baldų ir lauko skėčių prisimena viešbučio direktorė Inga Grajauskienė.

Baldai kavinei buvo atvežti gerokai vėliau ir ne tokie, kaip buvo sutarta. Teko taisyti ir naujus skėčius, o paskui, liepą, užklupo Vilnių lietus. Nors ir dabar čia gali užsukti prošal riedantieji dviračiais, šiam transportui užsakytų stovų viešbutininkai dar laukia.

Vis dėlto kavinė turi potencijos atsigriebti už prarastą laiką. Kaip pasakoja ponia Inga, lauke siūlomi patiekalai atrinkti iš viešbučio restorano „Sezonai“ pagrindinio valgiaraščio galvojant apie skubančiuosius į parką arba grįžtančiuosius iš jo. Tokiems svečiams aktualūs prie alaus ar vyno taurės tinkantys užkandžiai ir lengvi patiekalai apetitui numalšinti. Tam tinka įvairūs kavinės sumuštiniai, Cezario salotos su vištiena ir kepta šonine ar makaronai su kalakutiena ir baravykais. Negausiame sąraše yra ir vienas vylius gurmanams – keptos lašišos, špinatų ir krabų piramidė su bazilikų padažu.

Čionai verta užsukti ir dėl, ponios Ingos žodžiais, labai skanių klasikinių desertų – tiramisu bei vanilinio kremo su deginta karamele („Creme Brulee“).

Neaptikusiesiems tinkamų patiekalų patariama kreiptis į padavėją ir prašyti restorano valgiaraščio.

Įvairovės lauko kavinėje neturėtų pasigesti dalykinių pietų svečiai. Kiekvieną dieną jiems siūloma kitokios sriubos bei skirtingų mėsos ar žuvies kepsnių, tarp jų ir tokių, kuriais kadaise didžiuodavosi „Draugystės“ (ankstesnis „Crowne Plaza Vilnius“ pavadinimas) viešbutis.

Anų laikų Kijevo kotletų ir kitų reliktinių skanėstų receptūros nėra laužtos iš piršto. Jas puikiai prisimena nuo pat viešbučio veiklos pradžios čia dirbanti virėja Aniceta Korzikienė.

Kavinėje pietaujantiesiems nemokamai atnešama stalo vandens, o saldžiai pabaigai galima rinktis dar retokai kur siūlomų pačių gamybos ledų ir šerbeto.

Prisiminus, kad „Crowne Plaza Vilnius“ – 5 žvaigždučių viešbutis, kainų išsigąsti nederėtų – jos nesikandžioja. Be to, viešbučio įvertinimas – tai ir įpareigojimas aptarnavimo ir maisto kokybei.

Darbo laikas 9-24 val.
Šaltieji užkandžiai 16-22,50 Lt
Karštieji užkandžiai 14-17 Lt
Desertai 10,50-15 Lt
Karštieji patiekalai dalykiniams pietums – 14,50 Lt
Ledai, šerbetas dalykiniams pietums – 4 Lt

Sauliaus Venckaus nuotr.
„Laisvalaikio“ iinformacija