2006 m. sausio 15 d. restorane „Maisto fabrikas“ įvyko LRVVKA ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Atvykę nariai ir rėmėjai galėjo apžiūrėti paruoštą nuotraukų ekspoziciją, kurioje atsispindėjo praėjusių metų įvykiai ir nuveikti darbai. Apie pasiektus laimėjimus bylojo iškabinti diplomai, medaliai ir kiti atributai. Susirinkime buvo išklausytos ir balsų dauguma patvirtintos prezidento Valiaus Čepanonio 2005 m. ūkinės veiklos ir vyr. buhalterės Rasos Išarienės 2005 m. finansinės veiklos ataskaitos. Asociacijos vykdančioji direktorė Loreta Charčenkienė supažindino su planuojama 2006 m. asociacijos veikla. Pajamų ir sąnaudų sąmatą 2006 metams pristatė vyr. buhalterė Rasa Išarienė.
Vienas iš svarbiausių LRVVKA praėjusių metų darbų ir pasiekimų – stojimas į Pasaulinę virėjų draugijų asociaciją (WACS). 2006 m. kovo 12-16 d. Oklende, Naujojoje Zelandijoje, vyks WACS Kongresas, kurio metu planuoja dalyvauti daugiau nei 800 virtuvės meistrų iš 72 pasaulio šalių. Kongreso metu įvyks vienas svarbiausių įvykių Lietuvos vyriausiems virėjams – oficialus LRVVKA priėmimas į Pasaulinės virėjų draugijų asociacijos narius. WACS – tai didžiulę patirtį turinti organizacija, kurios pagrindinis tikslas yra išlaikyti ir tobulinti pasaulinės virtuvės kulinarijos standartus.
Vykdant 2006 metų užsibrėžtus planus, bus tęsiami pradėti darbai, formuojant Lietuvos virėjų komandą. Tuo tikslu planuojama dalyvauti tarptautiniuose konkursuose. Vasario mėnesį Stambule vyks konkursas, kuriame planuojama atstovauti ir Lietuvai. Jau antrą kartą numatoma dalyvauti Baltijos šalių kulinarijos žvaigždės taurės konkurse, vyksiančiame 2006 m. kovo 10-12 d. Sankt Peterburge. Kovo mėn. Suomijos virtuvės vyr. virėjų asociacija kviečia dalyvauti Helsinkyje, „Gastro“ parodos metu vyksiančiame renginyje. Taip pat turime pakvietimą dalyvauti konkurse Maskvoje spalio 4-6 d.
Vienas iš didžiausių numatomų renginių – pažintinė kelionė-stažuotė liepos 30-31 d. į Pasaulio grilio čempionatą, kuris vyks Vroclave, Lenkijoje. Jeigu turėsime galimybių, ryžto, rėmėjų palaikymą, sieksime garbingai atstovauti Lietuvai šiame čempionate. Balandžio mėnesį kartu su kompanija „Bonduelle“ numatoma organizuoti atrankinį konkursą „Žalioji Bonduelle kepurė 2006“, kurio finalas vyks gegužės mėn. Lenkijoje. Taip pat asociacija su partneriu „Geras skonis“ gegužės 11-13 d. planuoja organizuoti Lietuvos grilio čempionatą, o lapkričio 9-11 d., bendradarbiaujant su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, numatoma dalyvauti Lietuvos virėjų, barmenų, padavėjų čempionate.
Didelį dėmesį 2006 m. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija skirs asociacijos narių ir kitų Lietuvos virėjų profesiniam tobulinimui, organizuodami seminarus, kursus ir stažuotes kulinarijos-konditerijos srityje. Taip pat planuojama surengti penkias temines prezentacijas (vasario, balandžio, birželio, rugsėjo ir gruodžio mėn.), kurių metu rėmėjams bus siūloma pristatyti naujausią produkciją bei profesionalią virtuvės įrangą.
Šiais metais asociacijos narių susirinkimas buvo ypatingai svarbus tuo, kad buvo renkama nauja taryba ir prezidentas. Norą ir toliau dirbti taryboje išreiškė asociacijos steigėjai Valius Čepanonis, Aldona Gečienė ir Stanislavas Kizenevičius, 2003 metais prie tarybos prisijungusios Onutė Jurkšienė ir Onutė Kandrotienė bei 2005 m. į tarybą išrinkta Rūta Šiušienė. Taip pat į tarybą kandidatavo Rita Gylienė ir Leonardas Maceikanecas. Dauguma narių išreiškė pasitikėjimą buvusiais tarybos nariais. Taigi naujai kadencijai į tarybą perrinkti šie nariai: Valius Čepanonis, Aldona Gečienė, Stanislavas Kizenevičius, Onutė Jurkšienė, Rūta Šiušienė ir Onutė Kandrotienė. Perrinktai tarybai talkins naujai išrinktas narys – Leonardas Maceikanecius. Į prezidento pareigas kandidatavo nuo 2000 metų asociacijos veiklą plėtojantys Valius Čepanonis, Aldona Gečienė ir Stanislavas Kizenevičius. Renkant prezidentą, asociacijos nariai pasitikėjimą išreiškė ir daugiau nei pusę balsų skyrė asociacijos prezidentui Valiui Čepanoniui, perrinkdami jį antrai kadencijai.
Po ataskaitų ir rinkimų LRVVKA narių ir rėmėjų laukė šmaikščios užduotys ir kūrybiškumo išbandymai, kurių metu atsiskleidė ne vienas talentas. Asociacijos rėmėjams buvo duota linksma užduotis: iš rėmėjų sudėtingiausių produktų sąrašo reikėjo sukurti reklamos pristatymą. Daugiausia simpatijų sulaukė atstovų iš „Arti dizainas“, „Geras skonis“, „Salų žuvys“ ir „Santa Maria“ sukurta pasaka: „Gimė būsimas virėjas. Tėvai davė vardą Salamanderis, iš karto jį pastebėjo „Baltic Master“. Vietoje „pampersų“ naudojo orkaičių valiklį iš „Kemitek’o“. „Šokobela“ buvo geriausias maistas ir vitaminas, kurį pirko „Dabitoje“. Kai jam sukako 16 metų, jis pradėjo vartoti degtinę ir pajuto „Gerą skonį“ dideliu tiražu, todėl atsirado begalinis poreikis lašišinio upėtakio iš „Vičiūnų“ akvariumo su piri piri iš pačios „Santa Marios“ rankų. Tada skonis tapo dar geresnis – reikia daržovių marakeš ir patisono, kuriuos ūkininkas S. Turbo saugojo Wox inde, „Sangaidoje“. Ir išsipildė Salamenderio svajonė – jis pateko į Meniu.lt. Dabar jis turi „banerį“ ir yra LRVVKA prezidentas: Salamanderis Valius Čepanonis“.
LRVVKA informacija