„Kaip namie“ buvo pats didžiausias komplimentas vyninės šeimininkams Valentinai Radikienei ir Vytautui Duknauskui. Na, „kaip namie“ gal tik sąlygiškai galėtumėm įvertinti restorano meniu. Todėl, kad namie vargu ar sugebėtume pasigaminti tokius patiekalus, desertus, kurie čia siūlomi lankytojui. Na, o jausmas vyninėje būnant tikrai – naminis. Tuo labiau, kad tą vakarą kviestinius svečius, o ateityje tikriausiai nuolatinius klientus ragino elgtis iš tiesų kaip namie: čia pats gali prieiti prie vyno butelių, pastudijuoti vyno kilmę etiketėse ir išsirinkti patraukliausią rūšį, pageidauti sugundžiusio patiekalo. „Mes viską gaminame patys, naudojame tik prieskonines žoleles, nesinaudojame pusfabrikačiais, net ir baltą itališką duoną kepame patys“, – privalumus svečiams dėstė ponia Valentina.
„Kaip namie“ pojūtį stiprina ir tai, kad Didžiojo Vandens g. 20-ojo namo rūsys, kuriame įsikūrė vyninė, autentiškas išlikęs nuo XVII a., kai šioje gatvėje, užpylus Danės upės vagą, namus pradėjo statytis žvejai ir odininkai. Šiame rūsyje Nijolės Jokubauskienės, gimusios Didžiojo Vandens 20 name, tėvai raugindavo alų ir nokindavo naminį vyną. Tad vyninė tiesiog tęs namo gyventojų namines tradicijas. O vynas iš Pietų Italijos, kur vynuogynai sodresni, netręšiami chemikalais, atgabenamas net keliasdešimt rūšių ir baltojo vyno „Ortoneze“ bus galima paraugauti tik šioje Klaipėdos užeigoje.
Visada, kai atsidaro naujos užeigos, žmones pirmiausiai domina kainos. Niekas per daug nesigilina į patiekalų kokybę. Kainos labai įvairios: gali suvalgyti bulvę su lupena ir česnakiniu padažu už 5 Lt, spagečių lakštinių patiekalus už 10-15 Lt. Bet už Neapolio skrebutį su šviežiais pomidorais ir ančiuviais gali suploti 16 Lt. Tačiau jų būtų visai negaila, jeigu paragautumėte. Papusryčiauti galima už 8 Lt, papietauti (dienos patiekalai) už 13 Lt.
Vyninėje vienu metu gali puotauti 36 žmonės. Šį restoraną išleistuvių baliui jau nusižiūrėjo Klaipėdos universiteto studentų kursas. Nors vyninės darbo laikas paprastomis dienomis 10-22 val., poilsio dienomis 11-24 val., vyninės šeimininkai teigė, kad lankytojams pageidaujant, jie gali dirbti kad ir iki ryto. Kaip namie...
Restoraną „Itališka vyninė“ Klaipėdoje įsteigė UAB „Restoranų verslo valdymas“, kuri sparčiai formuoja ir plečia itališko maisto restoranų grupę. Jos kūrimo ir formavimo strategija – restoranai, išsiskiriantys siūlomais meniu, kainomis, geografine įvairove.
Vyninėje iš tiesų bus iš ko rinktis, nes rūsyje „gyvena“ 58 rūšių išskirtinis vynas, iš jų vien itališkojo – 36. Pageidaujantieji išsinešti vyno butelius, juos galės įsigyti su 20 proc. nuolaida.
Itališkos vyninės jau veikia Vilniuje, Klaipėdoje, birželio mėn. dar vienos įkurtuvės – duris atvers Nidoje, Naglių 14 a., vasaros restoranas „Itališkas kiemelis“.
Daugiau>>
Parengė Gražina Juodytė
Restorano „Itališka vyninė“ nuotraukos