Visame pasaulyje populiariausiųjų viršūnėse karaliauja tikras BBQ su nuo kaulų krentančia mėsa, sodriu namų gamybos BBQ padažu, skaniu ir kokybišku dūmu. Kaip, beje, ir dar vienas gastronominis reiškinys – mobilūs maisto autobusiukai (food trucks). Sujunkite šiuos du dėmenis ir galite filmuoti naują filmo „Šefas ant ratų“ (filmas „Chef“) dalį arba mėgautis lengva sėkme.
Smokin Barrys The Slow Cooked BBQ, Australija
Tai – maisto autobusiukas, keliaujantis po įvairias Australijos apylinkes ir festivalius. Jų šūkis: „Sultinga ir minkšta – tau neprireiks dantų, kad galėtum valgyti mūsų mėsą“. BBQ autobusiuko šefai dirba pagal visas BBQ taisykles: žema temperatūra, lėtas kepimas ir dūmas maisto gamybai. Mėsa ištrinama sausu žolelių mišiniu ir kepama žemoje temperatūroje iki 16 valandų, taip ji išlieka sultinga ir minkšta. Kaip ir priklauso geram BBQ, skanesniam dūmui ir aromatingesniam skoniui išgauti autobusiuko šefai naudoja specialias medienos drožles.
Savo feisbuko paskyroje šefai kasdien skelbia, kurioje vietoje tą dieną stovi autobusiukas.
Bull‘s BBQ food truck, Tenesis, JAV
Tai restoranas ant ratų, įsikūręs mokykliniame autobuse. Šefas čia griežtas, nenaudoja jokių elektrinių viryklių, dujinių grilių, orkaičių ir panašių „nesamonių“. Visi patiekalai ruošiami lėtai, naudojama tik medžio anglis ir specialios medžio kaladėlės (chunks). Produktus „Bull’s BBQ“ tiekia vietiniai ūkininkai.
www.restoranuverslas.lt informacija