Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Į Šventają, į „Paršelio rojų“ (Šventoji)

2006-08-16
Publicējiet savu rakstu

Skambiu pavadinimu pavadintą ir ne vienoje dainoje apdainuotą Šventosios restoraną „Paršelio rojus“ (Kopų g. 5) žino bene kiekvienas Lietuvos pajūrio poilsiautojas. Vieni į jau dvylika metų dirbantį restoraną užklysta iš smalsumo, kitiems „Paršelio rojus“ – pamėgta ir mielai lankoma maitinimo įstaiga.

R. Repšio kurtame interjere, kaip ir dera pagal restorano pavadinimą, dominuoja paršelio motyvas: paršelių kaukės, piešiniai, lentynėlėse išdėlioti suvenyriniai paršeliai – visas paršelio muziejus. Ne išimtis yra ir sezoniniame restorane kiekvieną dieną nuo 20 val. vykstančios programos (koncertai, karaokė), kurių pagrindiniai svečiai – Baronas Fon Paršelis ir jo draugai.

Pasak restorano šeimininko Gintauto Rekašiaus, valgiaraštyje pirmenybė taip pat suteikiama kiaulienos patiekalams. Restorano vyr. virėjas apsilankiusiems rekomenduoja paragauti firminio patiekalo „Paršelio rojus“, gaminamo iš marinuotos kiaulienos filė ir patiekiamo su padažu, gaminamu iš garstyčių, medaus, grietinėlės. Firminis restorano patiekalas kainuoja 23,40 Lt.

Iš kiaulienos patiekalų taip pat rekomenduojama paragauti kiaulės kojos ar ausies, kurie, kaip ir daugelis kitų „Paršelio rojuje“ išlikę nuo pat restorano veiklos pradžios. Žuvies mėgėjams vertėtų paragauti lašišos kepsnio su pestos padažu (21,90 Lt), o vištienos – sūriu ir kumpiu įdaryto vištienos kepsnio „Corden Blue“ (16,50 Lt).

Gana įprasta Lietuvos kavinių ir restoranų valgiaraščiuose aptikti picų. Ne išimtis yra ir „Paršelio rojus“, tačiau, pasak restorano vyr. virėjo, picos čia kitokios, nes jos gaminamos naudojant unikalią tešlą.

Vaikams restorane skirtas atskiras valgiaraštis, kuriame mažiesiems siūlomi tiek žaismingų pavadinimų, tiek ir išvaizdos kiaulienos maltinukas „Trys paršeliai“, vištienos vėrinukai „Du gaideliai“, skrudintos bulvytės su dešrele, kokteiliai ir kt. Kad laikas neprailgtų, vaikai gali pasižaisti specialiai įrengtoje žaidimų zonoje.

„Paršelio rojuje“ visus metus organizuojami gimtadieniai, firmų šventės, vestuvės, mergvakariai ir bernvakariai, įvairūs kiti renginiai, kurių metu gali būti rengiamos nuotaikingos programos. Ne sezono metu restorane sutalpinama apie 100, sezono metu dar 200 žmonių gali švęsti lauko kavinėje.

Meniu.lt informacija ir nuotraukos