Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Į „Dzūkų kaimą“ – dzūkišku interjeru pasigrožėti ir autentiškų valgių paskanauti (Vilnius)

2006-04-19
Publicējiet savu rakstu

„Biednas kraštas, tačiau labai turtingas“, „Jei ne grybai ir ne uogos – dzūkų mergos būtų nuogos“, sakoma apie miškų ir sodų gėrybėmis turtingą dzūkų kraštą.

Norintys paragauti kaimiško šmotmėsio česnakų padaže, dzūkiško suktinuko su rūkyta šonine ar kitų šio krašto skanėstų, kviečiami į jau daugiau kaip metus Verkių gatvėje dirbančią „Dzūkų kaimo“ užeigą. Puikiai žinome, kad Dzūkijos regionas turi savo nacionalinę virtuvę, visiškai kitokią nei žemaičių, aukštaičių ar suvalkiečių. Tikri dzūkai gali pasigirti nepakartojamo skonio grybų, uogų, žuvies, daržovių ar bulvių patiekalais. „Dzūkų kaimo“ šeimininkai nutarė įkurti būtent šio regiono virtuvės užeigą, kurioje tvyrotų pietų Lietuvos kaimo dvasia, kvepėtų dzūkiškais patiekalais, skambėtų dzūkų muzika.

Interjerą kūrę šeimininkai kruopščiai ieškojo senovinių daiktų iš kaimo palėpių, senų sodybų. Po ilgo ir nuoširdaus šeimininkų darbo, šiandien svečiai gali grožėtis medinėmis kaimo tvoromis, žydinčiomis gėlėmis, šuliniu su kibiru ar senovėje taip mėgiamais popieriniais papuošalais. Patalpa yra šildoma malkomis, todėl tvyro pušies kvapas – tikras kaimiškas dūmelis! Užeigos pasididžiavimas – iš pušies kaladėlių kankorėžiais puoštas baras.

Užeigoje gaminami tik dzūkiški patiekalai pagal tikrus senolių receptus, šeimininkai kviečia paragauti šio krašto „Grybautojų“ ar tikrų „Dzūkų“ salotų, įvairių bulvinių blynų, naminių koldūnų ar ūkiško kepsnio su grybais. Svečiams atsipalaiduoti padės alus „Dzūkų kaimas“.

Užeiga turi ir nedidelę banketinę salę „gryčią“, kurioje telpa iki 20 žmonių. Čia kviečiami norintys švęsti banketus, furšetus ar kitas šventes.

Daugiau apie kavinę>>

Meniu.lt informacija