Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Į atokesnes gatves kavines gena mažesnės nuomos kainos

2006-01-30
Publicējiet savu rakstu

Pagrindinėse sostinės gatvėse, kurias aplanko daugiausia žmonių, mažėja laisvų patalpų, tinkamų kavinėms, restoranams ar užeigoms įrengti, todėl tokios veiklos užsimoję imtis verslininkai renkasi atokesnes miesto vietas. Maitinimo įstaigos nuošalesnėse gatvėse kuriasi ir dėl to, kad ne visi verslininkai įstengia mokėti palyginti didelį nuomos mokestį. „VŽ Savaitgalis“ pasidomėjo, kaip sekasi sostinės Tilto g. neseniai veikiančioms kavinėms, restoranams, užeigoms.

„VŽ Savaitgalio“ kalbinti Tilto g. maitinimo įstaigų atstovai sutaria, kad į šią gatvę, besidriekiančią lygiagrečiai Gedimino pr., patogu atvykti, ji arti centro, tačiau klientų privilioti ne taip paprasta. Patalpas maitinimo įstaigai šioje gatvėje jie sako pasirinkę todėl, kad gavo čia vietą, be to, nuoma ten, kur pėsčiųjų srautai mažesni, – pigesnė.

Neringa Rastenytė, nekilnojamojo turto konsultacijų UAB „Re&Solution“ projektų vadovė, „VŽ Savaitgaliui“ sako, kad atokesnėse sostinės gatvėse kavinės, restoranai ar užeigos kuriasi dėl kelių priežasčių.

„Nuomoti patalpas nuošalesnėse gatvėse pigiau nei Gedimino pr., Vokiečių ar Pilies g. Be to, šiose gatvėse trūksta kavinių, restoranų veiklai tinkamų patalpų arba sudėtinga gauti leidimus, gyventojų sutikimus tokiai veiklai“, – vardija p. Rastenytė.

Anot jos, kai kurie verslininkai maitinimo įstaigas atokesnėse gatvėse įrengia ir dėl to, kad veikla Gedimino pr., Vokiečių ar Pilies gatvėse jiems būtų nuostolinga – nuomos bei kitos išlaidos viršytų pajamas.

Laukia vyresnių
Lapkričio pabaigoje Tilto g. (Kongresų rūmų komplekse) duris atvėręs restoranas-naktinis klubas „Bomond Tabero“, valdomas UAB „Tabera ir ko“, pasak jo vadovų, nėra patraukliausioje miesto vietoje. Dalį klientų šiuo metu atbaido ir šalčiai, tačiau atšilus orams tikimasi jų sulaukti daugiau.

„Daugiau klientų, tikimės, padės privilioti ir reklama“, – „VŽ Savaitgaliui“ sako Jurijus Dainovskis, restorano „Bomond Tabero“ direktorius.

Anot jo, restoranas, nuo 20 val. veikiantis ir kaip naktinis klubas, laukia vyresnio amžiaus žmonių, norinčių pašokti, pasiklausyti gyvos muzikos. „Jaunimas „Bomond Tabero“ nesirenka. Šiuo metu eksperimentuojame: skelbiame, kad laukiame vyresnio amžiaus žmonių, žiūrėsime, ar tokia strategija pasitvirtins“, – dėsto p. Dainovskis. Šiuo metu įėjimas į naktinį klubą nekainuoja. Jei idėja pasiteisins, „Bomond Tabero“ savininkai žada įėjimą apmokestinti. Tuomet daugiau dėmesio bus skiriama samdant muzikantus, apsaugos tarnybą.

„Kol kas apsaugininkų pagalbos neprireikia“, – tikina restorano vadovas.

Keičia pavadinimus
Nauju pavadinimu – „Indijos skonis“ – maždaug prieš mėnesį Tilto gatvėje atgimė čia buvęs „Tilto baras“. Pasikeitė ne tik maitinimo įstaigos pavadinimas, interjeras, bet ir savininkai.

Babaras Mohamadas (Babar Mohammad), restorano savininkas, „VŽ Savaitgaliui“ sako, kad šiuo metu į „Indijos skonį“ užsuka nedaug klientų, tačiau tikimasi, kad privilioti jų daugiau padės reklama bei nuo 20 val. veikiantis naktinis klubas.

Kelis kartus keitėsi ir pačioje Tilto g. pradžioje esančios kavinukės savininkai bei pavadinimas.

Loreta Valikaitė, šiuo metu šioje vietoje veikiančios kavinės „Casa del Coffee“ direktorė, sako, kad savininkų kaitą lemia prasta veiklos strategija. „Pabando, nieko neišeina, o patalpos nuomojamos, tad pristinga lėšų“, – aiškina ji.

„Atrodo, kavinė miesto centre, netoli Arkikatedros, ir reklamos pakanka, tačiau žmonės mus nelabai pastebi. Kol kas neuždirbame tiek, kiek norėtųsi“, – neslepia p. Valikaitė.

„Kavinę atidarėme vasarą, tuomet buvome gavę leidimą ir lauko prekybai“, – pasakoja „Casa del Coffee“ direktorė. Jos teigimu, kavinės darbuotojai laukia šiltesnių orų – tuomet mieste būna daugiau žmonių. Vilties teikia ir šiltasis metų sezonas.


Toma Jonuškaitė
„Verslo žinios“, 2006 01 27
Meniu.lt archyvo nuotraukos
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>