Yra vietų, į kurias naujienų sužinoti traukia pasaulio gurmanai, garsių restoranų šeimininkai, maisto parduotuvių vadybininkai ir virtuvės meistrai. Interneto svetainė travel.guardian.co.uk pataria, kokiuose maisto festivaliuose vertėtų apsilankyti išrankiems maisto gerbėjams.
Kiekviena šalis ar jos regionas didžiuojasi kokiu nors vienu, bet, žinoma, ypatingu maisto produktu. Maisto festivaliuose galima paragauti ne tik pagal senas tradicijas gaminamų produktų, bet ir naujoviškų, modernių patiekalų. Dauguma maisto festivalių turi gilias tradicijas ir rengiami ne vieną dešimtmetį.
Italijoje
Sakoma, jog viena iš geriausių ir didžiausių maisto švenčių yra Bra sūrių festivalis Pjemonte. Tai didelis sūrio vakarėlis – viduramžių miesto gatvėse galima paragauti ir įsigyti tūkstančių rūšių vietinės gamybos sūrių.
Festivalis vyksta rugsėjo 21–24 d. Daugiau informacijos slowfood.com
Didžiojoje Britanijoje
Neskaičiuojant Londono, Ludlow miestelis vakarinėje Anglijoje turi daugiausia „Michelin“ restoranų gido žvaigždėmis įvertintų restoranų Didžiojoje Britanijoje. Jis taip pat garsėja gera kiauliena, sidru, marinuotomis daržovėmis, uogienėmis ir pyragais. Visų šių gėrybių gurmanai gali paragauti Ludlow maisto ir gėrimų festivalyje.
Festivalis vyksta rugsėjo 7–9 d. Daugiau informacijos foodfestival.co.uk
Ispanijoje
Gal ir nesusigundysite atostogauti Galicijos (Galizia), šiaurės vakarų Ispanijos provincijos, miestelyje O Grove, bet verta atvykti į „Fiesta de Exaltacion del Marisco“ – vieną iš geriausių jūros gėrybių švenčių, kur tikrai paragausite šviežių Atlanto vandenyno žuvų ir kitų gėrybių.
Festivalis vyksta pirmas dvi spalio savaites. Daugiau informacijos galinor.es/ogroves
Švedijoje
Rugpjūtį tariamas skandinavų ramumas išgaruoja, kai jie pasipuošę vaikiškais seiliukais, prijuostėmis, kepurėlėmis ir nosinaitėmis linksminasi vėžių šventėse. Prisijunkite prie vakarėlio per „Malmo festivalio“ Skonėje, Pietų Švedijoje, atidarymo šventę.
Festivalis vyksta rugpjūčio 17–24 d. Daugiau informacijos malmofestivalen.se
Prancūzijoje
Dvi dienas Lilio (Lille) miesto centre vykstančiame „Skonių festivalyje“ gurmanai gali ragauti Prancūzijos virtuvės meistrų kulinarinių šedevrų. Vietiniai gamintojai siūlo konditerijos gaminių, sūrių, alaus, kavos. Paragaukite regionų ypatingų patiekalų – tarte au sucre (cukraus pyrago) ar creme brūlée ą la chicorée (creme brule su cikorijomis).
Festivalis vyksta gegužės 19–20 d. Daugiau informacijos lilletourism.com
Parengė Daiva Sutkutė
„Verslo žinios“, 2007 08 03
Interneto archyvo nuotr.
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>