Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Geriausiems padavėjams – „Švyturio“ taurės (Palanga)

2006-05-24
Publicējiet savu rakstu

Per Palangos kurortinio sezono atidarymo šventę padavėjai su alaus bokalais lakstė ne tik baruose ir kavinėse. Nemažas jų būrys susirungė šeštajame Lietuvos padavėjų čempionate.

„Nuo to, kaip greitai padavėjas patieks užsakytą alų, priklauso gėrimo skonis. Todėl mes – už tokias lenktynes“, – sakė generalinio čempionato rėmėjo UAB „Švyturys-Utenos alus“ atstovas spaudai Dainius Smailys.

Ne tik dėl geriausiųjų vardų, bet ir „Švyturio“ taurių bei gausybės vertingų prizų šiemet susirungė arti pusšimčio padavėjų iš Vilniaus, Kauno ir Palangos. Dalyviams reikėjo įvykdyti tik vieną užduotį – kuo greičiau nubėgti pusantro kilometro rankose nešant pusės litro bokalą „Švyturio“ alaus. Laimėjo tie, kurie buvo greičiausi ir išlaistė mažiausiai gėrimo.

Tradiciškai buvo renkama geriausia komanda.

„Ja taps geriausiai savo įmonę reprezentavusi komanda. Vertinimo kriterijai – padavėjų apranga, šūkis, atributika“, – sakė vieno iš čempionato organizatorių Nacionalinės viešbučių ir restoranų asociacijos direktorė Eglė Dilkienė.

Geriausios padavėjos titulą šiemet iškovojusi ir ilgai pergale negalėjusi patikėti Monika Grinevičiūtė, aptarnaujanti klientus „HBH Juozo alus“, apdovanota „Švyturio“ taure ir kelione į pasirinktą Europos šalį. Vaikinų gretose geriausiai pasirodė palangiškis Rimas Kedikas. Padavėjui, be nugalėtojo taurės, atiteko nakvynė neseniai Druskininkuose duris atvėrusiame viešbutyje „Europa Royal“ ir šaldytuvas „Ardo“.

Geriausia komanda pripažintas jungtinis Vilniaus ir Kauno „Pizza Jazz“ padavėjų būrys. „Švyturio“ taurės laimėjimo jie pasiliko švęsti Palangoje – nugalėtojams įteiktas 500 litų čekis, kurį jie galėjo išleisti pramogų centro „Vasara“ alaus restorane „Livonija“.

Beje, šiais metais rinktas ir originaliausias čempionato dalyvis. „Pizza Jazz“ padavėja Teresė Tumalavičiūtė, kuri tapo šios nominacijos laimėtoja, trasos pusiaukelėje pamiršo alų ir finišo liniją kirto nešina tik padėklu.


Valdas Pryšmantas
Sauliaus Stonio nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija