Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Gera virtuvė dera prie išskirtinės vietos (Kaunas)

2007-05-14
Publicējiet savu rakstu

Kauno „Jachtklubo“ restoranas, įsikūręs žavingoje vietoje prie Kauno marių, nesinaudoja vien išskirtiniais jos pranašumais. Žinomas Kauno restoranas „Miesto sodas“ čia siūlo siauresnę, bet kokybišką savo meniu versiją.

„Jachtklubo“ vieta tinkama nustebinti Kaune nesilankiusį ar dažnai čia tik probėgšmais viešėjusį svečią. Pravažiavus niūrų Petrašiūnų pramoninį rajoną, priešais per Kauno HES užtvanką einantį tiltą per Nemuną atsišakoja aklakelis, vedantis Pažaislio vienuolyno link. Pravažiavus vienuolyną ir palikus jį dešinėje, siauru asfaltuotu keleliu per pušyną neriate gilyn dar apie kilometrą. Kelias baigiasi vartais ir dviem automobilių stovėjimo aikštelėmis. Jeigu ne šiltas savaitgalis ar toks pat vakaras, pasistatyti automobilį paprastai nėra problemos. Kiek prasčiau būtent tokiu „piko“ metu – tada aikštelės pilnos ir netilpusieji stato automobilius ten, kur juos statyti draudžiama – minėtojo siauro kelio pakraštyje.

Nusileidus prie Kauno marių vaizdas stulbinamas – ne iš vieno svečio teko girdėti, kad po triukšmingų ir dundančių Petrašiūnų staiga pasijunti per kelias minutes atsidūręs Nidoje.
„Jachtklubas“ ilgą laiką buvo gana vidutiniškas restoranėlis, jei ne dar prastesnis, naudojęsis būtent išskirtine vieta, o ne patiekalų kokybe. Interjeras irgi buvo gerokai apšiuręs. Viskas pasikeitė, kai prieš kelerius metus restoraną išsinuomojo Kauno įmonė, miesto centre turinti restoraną „Miesto sodas“. „Jachtklubas“ buvo atnaujintas, į miesto pakraštį perkeltas kiek „siauresnis“ „Miesto sodo“ valgiaraščio variantas.

Laimei, savaitgalis, kai atvykome, nebuvo šiltas. Priešingu atveju gali tekti luktelėti laisvo staliuko, nors vietų čia gana daug. Tokiu metu gali atsirasti konfidencialumo problemų, tačiau ne „piko“ valandomis „Jachtklubas“ yra gera priebėga ramiam pokalbiui.
Restorano interjeras paprastas, bet ne prastas. Naujieji nuomininkai visur, kur tik galima, įdėjo didžiulius langus – kad išnaudotų gamtovaizdžio gražumą.

Būna ir taip
Valgiaraštį gauname tuoj pat, jis, kaip minėta, gan saikingas, tačiau čia gali rasti tokių patiekalų kaip burgundiškai pateiktos sraigės, virtos vyne ir keptos kiaukutuose (11,90 Lt). Bandome graikiškas salotas (pomidorai, agurkai, raudonieji svogūnai, Fetos sūris, juodosios alyvuogės, 9,90 Lt), tiek pat kainuojančias krevečių salotas (krevetės, ryžiai, kiaušiniai, salotos, agurkai, majonezas, citrina) ir Cezario salotas (8,90 Lt). Šaltieji patiekalai ilgai netrunka, o mes netrunkame įsitikinti: skanu, visose salotose yra tų ingredientų (o ne jų užuominų, kaip kartais pasitaiko), kurių turi būti, jie švieži. Geriausios (ir pigiausios) buvo Cezario salotos (lašiša, salotos, skrudintos duonos kubeliai, sūris „Džiugas“, kiaušiniai su ančiuvių, alyvuogių aliejaus bei česnakų užpilu). Ko gero, jos yra vienas iš labiausiai nusisekusių Kauno restoranų šaltųjų patiekalų. Ir sunku pasakyti, ar čia kaltas vien originalus užpilas, ar tiesiog vienodai geros visos sudedamosios dalys.

Brangiausias „Jachtklubo“ karštasis patiekalas (28,90 Lt) – pipirinis minkštos jautienos kepsnys su žalumynų sviestu „Maitre d'Hotel“, žaliomis salotomis ir gruzdintomis bulvėmis. Padavėja nepamiršta paklausti – su krauju ar be kraujo. Užbėgant už akių reikia pasakyti, kad labai aštrus tiktai padažas, kuris pateikiamas atskiroje lėkštelėje, o mėsa buvo švelni, minkšta ir šviežia. Kepsnys „Gildija“ (jautienos išpjova, kepta su svogūnais, majonezu ir sūriu, su virtomis apkeptomis bulvėmis, džiovintomis slyvomis ir apvirtais obuoliais, 18,90 Lt) irgi labai skanus.
Prieiname prie desertų. Jų apie dešimtį, mūsų išsirinktieji – švieži ir skanūs. Tai ypač derėtų pasakyti apie čia siūlomą biskvitą „Miško uoga“ (7,90 Lt ) – tokiu negėda vaišinti svečią. Baltojo ir raudonojo vyno „Jachtklube“ – maždaug po 15 rūšių vieno ir kito.

Gerai ir maloniai mus aptarnavusi padavėja nemalonią nuosėdą paliko pabaigai. Jau išėję iš restorano pastebėjome, kad sąskaita teigia, jog išgėrėme 4 kavos puodelius po 3,5 Lt. Gėrėme vis dėlto tik du. Ką gi, laikai pasikeitė: tokių klaidų geresniuose Kauno restoranuose pasitaiko jau retai. Ir mes manykime, kad tai – tik apsirikimas.

Daugiau apie restoraną>>

Vytautas Gaižauskas
„Verslo žinios“, 2007 05 11
Restorano „Jachtklubas“ archyvo nuotr.
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>