Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Flairing‘o taisyklės (parengtos laikantis I.B.A. standartų)

2005-09-27
Publicējiet savu rakstu

FLAIRING'O TAISYKLĖS

Pasirodymo pradžia ir išėjimas į sceną
Dalyvio pasirodymas prasideda tuomet, kai įjungiama muzika. Todėl dalyvis visiškai pasiruošęs turi būti prieš muzikai pradedant groti. Tai labai svarbu. O muziką diskžokėjus įjungia tik dalyviui paprašius.

Buteliai
Dalyvis gali naudoti tik tuos alkoholinių gėrimų butelius, kurie yra pateiktame sąraše. Jei dalyvis nori naudoti kitus („ Bacardi“, „Galliano“ ar kt.) butelius, tuomet privalo nuimti visas etiketes, o šį butelį naudoti tik sultims laikyti.

Buteliuose turi būti ne mažiau nei 30 ml skysčio. Draudžiama išpilti skystį į kokteilinę ir tik po to daryti flairing'o triukus, taip išvengiant skysčio išsiliejimo iš butelio triukų metu. Vieną kartą pasirodymo metu ištuštintas butelis nebegali būti pildomas.
*Kuo sudėtingesni atliekami triukai, tuo daugiau taškų dalyviui yra skiriama.

Tesėjai
Komisiją sudaro 5 teisėjai ir čempionato pirmininkas. Jie stebi kiekvieną pasirodymą ir, pastebėję kokius nors taisyklių pažeidimus, dalyviui turi teisę skirti iki 50 taškų baudą, kuri gali lemti dalyvio pralaimėjimą čempionate.

Prieš čempionatą būtinai turi įvykti dalyvių ir teisėjų susirinkimas. Jo metu dalyviai gali užduoti visus iškilusius klausimus ir išvengti nemalonių netikėtumų čempionato metu.

FLAIRING'O ČEMPIONATO TAISYKLĖS

Kokteilio ruošimui gali būti naudojami bet kokie metodai. Teisėjams, vertinantiems skonį, turi būti paruošti 3 identiški kokteiliai. Stiklinės ar taurės turi būti pasirinktos iš duoto sąrašo. Kokteilio paruošimui gali būti naudojamos ne daugiau nei 7 sudedamosios dalys, įskaitant lašus, prieskonius ir antpilus. Vaisiai taip pat skaičiuojami kaip atskiros sudedamosios kokteilio dalys (pvz.: ananasai ir apelsinai – 2 atskiri produktai). Nemažiau nei 30 ml naudojamo alkoholio turi būti iš rėmėjų gėrimų sąrašo. Kokteilyje gali būti ne daugiau nei 70 ml alkoholio. Naudoti galima tik tuos alkoholinius gėrimus, kurie yra pateiktame sąraše. Negalima naudoti jokių namuose gamintų, ar iš anksto paruoštų kokteilio sudedamųjų dalių Pasirodymo metu negalima naudoti karštų sudedamųjų dalių bei atviros ugnies. Negalima naudoti valgomųjų ledų. Kokteilių papuošimas turi būti paprastas ir iš baruose jau naudojamų produktų. Papuošimai negali būti iš anksto paruošti ir atsinešti į čempionatą. Juos galima paruošti scenoje ar už scenos, arba pasirodymo metu. Papuošimai ant taurių turi būti uždėti pasirodymo metu. Negalima naudoti nenatūralių papuošimų. Kiekvienas kokteilis turi turėti pavadinimą. Varžybų dalyviai turi turėti savo įrankius, kuriuos naudos pasirodymo metu. Varžybų dalyviai turi įsipilti rekomenduojamą alkoholio kiekį į savo rėmėjų butelius, arba naudoti pilnus butelius, kurie yra pateikiami. Scenoje naudojami rėmėjų buteliai turi būti švarūs, nauji, su butelio turinį atitinkančiais pavadinimais. Negalima naudoti butelių su purvinomis, nusitrynusiomis, ar sugadintomis etiketėmis. Varžybų dalyvių atsinešti tušti buteliai turi būti naudojami darant kokteilius pagal jų receptus. Kiekvienas dalyvis gali turėti papildomų butelių, jei pasitaikytų dūžių. Stikliniai buteliai, į kuriuos yra supiltos sultys, turi būti be etikečių. Negali būti naudojami jokie rėmėjų, ar reklaminiai vardai. Spalvoti, ar dekoruoti šiaudeliai nėra draudžiami. Visi, pasirodymo metu naudojami, buteliai turi būti normalaus dydžio. Pvz., negalima naudoti 375 ml butelių. Pasirodymo metu negalima naudoti tuščių butelių. Kiekviename butelyje turi būti ne mažiau nei 30 ml produkto. Flairing'o metu ant butelių gali būti uždėti geizeriai arba kamšteliai. Bet kokie nepadorūs veiksmai scenoje griežtai draudžiami. Kiekvienas dalyvis turi pasirūpinti muzika, kurią naudos pasirodymo metu. Ji turi būti įrašyta į kompaktinę plokštelę. Ant plokštelės turi būti aiškiai užrašytas dalyvio vardas ir kūrinio, kuris bus grojamas pasirodymo metu, pavadinimas. Ypač aukštais balais bus vertinama dalyvių teminė apranga bei elgesys. Pasirodymo metu gali būti naudojami įvairūs fokusai ir triukai. Pasirodymo metu ir ant stalo gali būti naudojami tik rėmėjų gėrimai. Pasirodymą stebės 5 techniniai teisėjai. Jie vaikščios po sceną ir stebės dalyvio pasirodymo ypatumus. Teisėjai keisis, jei manys, jog tai yra būtina. Kokteilius vertins 3 skonio teisėjai. Jie nematys dalyvio pasirodymo, todėl vertins tik kokteilio aromatą, skonį ir išvaizdą. Dalyvio pasirodymas turi trukti ne ilgiau nei 5 minutes. Laikas pradedamas skaičiuoti nuo muzikos įjungimo. Dalyviui, viršijusiam 5 min, bus mažinami taškai. Dalyvis, viršijęs 6 minutes, bus diskvalifikuotas. Visuose ginčuose lemiamą balsą turi teisėjai.

Vertinimai

Vertinama

Pastabos

Puikiai

Labai gerai

Gerai

Patenkinamai

Prastai

Ar dalyvis gerai pasiruošęs pasirodymui?

Būtina teminė apranga. Kasdieniai rūbai (džinsai, marškinėliai) nepriimtini.

15

10

5

2

1

Flairingo technika

Ar daug naudojama flairingo technikos?

10

8

5

2

1

Flairingo sudėtingumas

Ar buvo parodyta kas nors naujo?

15

10

7

3

2

Laikysena

Ar gerai atrodė, šypsojosi?

10

7

5

3

2

Saugumas

Ar buvo sudaužyti

buteliai, stiklinės?

5

4

3

2

1

Darbo įgūdžiai

Ar neišmetė butelių, stiklinių, įrankių.

15

12

8

4

2

Laistymas

Skysčių laistymas iš butelio ant stalo, ore.

10

7

5

3

1

Pramoginė vertė

Ar pasirodymas vyko sklandžiai?

10

7

5

3

1

Laikas

Dalyvis praranda taškus už kiekvienas 15 s po 5 min laiko limito.

10

5m

5

5.15

3

5.30

2

5.45

1

6.00

Kaip atrodo stalas po pasirodymo

Ant stalo netvarka ir purvas.

10

7

5

3

1

Siūlomų taurių talpa

Jockey cocktail, 10 + 1/2 oz, 31 cls

WCC GLASS for Classic Comp

Margarita, 10 oz, 30 cls

Long Glass, 11 + 1/2 oz, 34 cls

Wine style, 11 + ½ oz, 33 cls

Fancy Cocktail, 14 + ½ oz, 42 cls

Rocks Glass, 9 + 1/2 oz, 28 cls

Fancy Cocktail, 13 + 1/2 oz, 40 cls

Rocks Glass, 11 + ½ oz, 33 cls

Kokteilio vertinimas

Vertinimas (aromatas, skonio ir pavadinimo atitikimas, pristatymas, skonis)
Puiku: aromatas 5; skonio ir pav. atitikimas 10; pristatymas 15; skonis 20.
Labai gerai: aromatas 4; skonio ir pav. atitikimas 5; pristatymas 10; skonis 15.
Gerai: aromatas 2; skonio ir pav. atitikimas 2; pristatymas 5; skonis 10.
Vidutiniškai: aromatas 1; skonio ir pav. atitikimas 1; pristatymas 1; skonis 5.