Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Ekologiški produktai patiekaluose – idėjos namams ir restoranams

2015-01-05
Publicējiet savu rakstu

Kiek netikėtas, tačiau sveikuolių tarpe, galima sakyti, madingas derinys – geltonskruostė citrina ir pikantiškas imbieras, jogurte subtiliai papildo ir atskleidžia vienas kitą. Tai salstelėjęs jogurtas, dėl tvirtų citrinos ir imbiero poskonių įgauntis plačias panaudojimo galimybes ir įkvepiantis kūrybai virtuvėje.
Ekologiškas jogurtas gali būti įdomiai panaudojamas pagardinti patiekalams: dresingams (užpilams), padažams, viešbučių pusryčiams kartu su dribsniais, o taip pat kaip padažas prie blynelių, glotnučiams (angl. – smoothies), gali būti patiekiamas, kaip šaldytas desertas ar palakamas kokteiliuose. Dėka savo pikantiškumo jogurtas su citrina ir imbieru idealus pasirinkimas gardinant sriubas ir net gali būti paskutiniu skonio ir kompozicijos štrichu išraiškingiems mėsos patiekalams. Virtuvės meistrai žino - nereikia bijoti ingrediento saldumo produktus naudojant ne saldžiuose patiekaluose -  truputis cukraus veikia, kaip natūralus skonio stipriklis.

Taigi pradedant klasikiniais jogurto panaudojimo būdais, ir, tęsiant netikėtais deriniais, restoranuose ir kavinėse galima lankytojams pateikti netikėtų ir skanių naujovių ir kartu įkūnyti atsakingo restorano meniu idėjas!

Dėka savo natūralių skoninių, maistinių ir estetinių savybių vis dažniau patiekalų sudėtine dalimi tampa jogurtas. Tačiau virtuvėje vis svarbiau tampa ne tik produkto „techninės“ charakteristikos, bet ir sudėtis, kilmė ir, be abejo, kokybė – t.y. produkto vertė. Dauguma gamintojų, norėdami pasiekti charakteringą jogurto tirštumą ir standumą, naudoja pramoninius tirštiklius. Toks gamybos būdas nenaudojamas gaminant ekologiškus jogurtus „Dobilas“. Pagal registruotą, patvirtintą jogurto gamybos būdą, „Dobilo“ kreminis tirštumas, didelis maistingumas pasiekiamas, naudojant itin aukštos kokybės pieno baltymus bei rauginimui naudojamą Lactobacillus delbruecki bulgaricus ir Streptococcus thermophilius kultūrų raugą, kurio nauda aprašyta daugelyje mokslinių straipsnių. Jogurte gausu organizmo lengvai pasisavinamų pieno baltymų, riebaluose tirpių vitaminų A, D, E, mineralinių medžiagų ypač kalcio.

2014 metais ekologiškas jogurtas „Dobilas“ vienintelis Baltijos šalyse Europos ekspertų buvo įvertintas už puikų skonį, sudėtį ir aromatą.

Receptai:
Mangų ir ekologiško jogurto“Dobilas“ su citrina ir imbieru glotnutis

Imbieras, citrina, mangai ir ekologiškas jogurtas - ko gero, skaniausias energijos ir skaisčių spalvų nuotaikos užtaisas visai dienai. Šis glotnutis idealus pusryčių ir/ar vaikų meniu skanėstas. Tiesiog suplakite mango vaisius su jogurtu ir pagardinkite mango gabalėliais ar mėtomis.

dobilas1 dobilas2

Sveikuoliški avižiniai imbieriniai vafliai ir ekologiškas jogurtu „Dobilas“ su citrina ir imbieru jogurto pagardas su sezoninėmis uogomis

Kvapni ir maistinga alternatyva pabodusiems ir menka mitybine verte pasižymintiems lietiniams. Avižos tinkamos besilaikantiems dietos be gliutenų. Smaližiams jogurtą galima sumaišyti su natūraliu medumi.

Morkų ir imbierų sriuba užtaisyta su ekologišku „Dobilas“ jogurtu su citrina ir imbieru

Restoranų ir namų lėkštėse vis labiau populiarėjant vietiniams produktams – kone visus metus savo meniu galima siūlyti lietuviškų morkų, pagardintu kvapniu ir pikantišku ekologišku jogurtu, sriubą.

dobilas3

Avienos šonkauliukai su kuskusu ir ekologišku „Dobilo“ jogurtu su citrina ir imbieru

Kokybiškos, lietuviškos avienos patiekalui marokietiškų aromatų suteiks kuskusas su razinomis, o saldumą ir pikantiškumą puikiai subalansuos ekologiškas jogurtas su citrina ir imbieru.

dobilas4