Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

„Baltpark“ virtuvė - per šventes ir kiekvieną dieną (Vilnius)

2004-12-11
Publicējiet savu rakstu

Apsilankiusieji viešbučių tinklo „Baltpark“ kavinėse Vilniuje ir Klaipėdoje jau galėjo įsitikinti, jog čia maisto kokybė nepriekaištinga, o kainos penktadaliu mažesnės nei aukštesnės klasės viešbučiuose. Be to, jau kurį laiką „Baltpark“ virtuvės meistrus galima pasikviesti rengiant vaišes pobūviams.

Kasdien pagal atskirą meniu ruošiami verslo pietūs „Baltpark“ viešbučiuose Vilniuje ir Klaipėdoje jau turi nuolatinių klientų. „Penkių žvaigždučių maistas - už trijų kainą“, - taip savo viešbučių tinklo virtuvės patiekalų kokybę ir kainas apibūdina patys „Baltpark“ darbuotojai.

Maža to, kad patiekalai čia pigesni nei kituose viešbučiuose, pietaujantiems „Baltpark“   kavinėse šiuo metu taikoma dar 20 procentų nuolaida.

„Sočius pietus pas mus galima pavalgyti turint vos 7 litus. Už tokią sumą kitur su jumis net nekalbėtų“, - tvirtina „Baltpark“ viešbučių maisto ir gėrimų padalinio vadovė Daiva Morkevičienė. Patiekalų kainos viešbučių tinklo kavinėse - nuo 3,50 iki 25 Lt.

Verslo pietūs - ne vienintelė priežastis apsilankyti „ Baltpark“ kavinėse. Įvairių švenčių (Kalėdų, Naujųjų metų, Valentino dienos, Užgavėnių ir t.t.) progomis čia rengiami teminiai vakarai su ypatingais valgiaraščiais, gyvos muzikos koncertais ir įvairiomis originaliomis atrakcijomis.

Dar viena „Baltpark“ virtuvės veiklos kryptis yra įvairių „išvažiuojamųjų“ renginių - nuo gimtadienių ar vestuvių iki solidžių banketų ir furšetų - aptarnavimas. Anot D. Morkevičienės, tokiuose renginiuose gali dalyvauti iki tūkstančio žmonių.

„Šiems renginiams ruošiame vaišes pagal klientų pageidavimus - nuo tradicinių lietuviškų salotų iki Viduržemio jūros gėrybių patiekalų. Beje, būtent egzotiškesni patiekalai pastaruoju metu populiarėja itin sparčiai. Matyt, žmonės daugiau važinėja po užsienį, susipažįsta su kitų šalių virtuvėmis, todėl to paties vėliau pageidauja ir Lietuvoje“, - sako D. Morkevičienė.

„Baltpark“ viešbučių maisto ir gėrimų padalinio vadovė D. Morkevičienė klientams siūlyti Viduržemio jūros šalių virtuvės meniu turi teisę - moteris ne vienus metus stažavosi Prancūzijoje, Ispanijoje, Vokietijoje.

Tarp egzotiškesnių D. Morkevičienės siūlomų šaltųjų užkandžių - aštuonkojai drebučiuose su karališkosiomis krevetėmis ir iš žolelių padarytu „Žaliosios deivės“ padažu, taip pat moliuskai bretanietiškai - geldelės su aromatingu viskio pavilgu.

Dar viena ypatinga užkanda – „Madame Butterfly“ pavadinta imbieru įtrinta kalakuto krūtinėlė su rome mirkytomis slyvomis. Be slyvų, čia patiekiamos ir Lietuvoje augančios, tačiau tik gurmanams žinomos dumplūnės, skoniu primenančios braškes ir turinčios itin daug vitaminų.

Vienas išskirtinių karštųjų žuvies patiekalų „Baltpark“ virtuvėje yra jūrinė sviestažuvė (taip praminta dėl itin minkštos mėsos) su raudonųjų ikrų ir šampano padažu.

Su „Laisvalaikio“ kortele - 25-50 proc. nuolaida viešbučio "Baltpark" paslaugoms.

Kristijonas Baukys
Algirdo Kubaičio nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt